Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
15. 1. 2017, 11:28

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

Jojo🙂

Jinak vyrok "lepší doba na prodej filatelistického materiálu už asi nikdy nebude,
protože bude ohromná převaha nabídky nad poptávkou
" bude za 10 let vypadat bud prorocky nebo smesne, uvidime...

Ale vieš čo to predikuje ten výrok (ak sa nemýlim od p. Dražana)?! Že ceny už nebudú také vysoké ako teraz, ergo tebou zacvakané sumy asi boli maximálne na dlhú dobu, ktoré by mohli tie položky dosiahnúť.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
15. 1. 2017, 12:02

smith napsal/a:
..
Ale vieš čo to predikuje ten výrok (ak sa nemýlim od p. Dražana)?! Že ceny už nebudú také vysoké ako teraz, ergo tebou zacvakané sumy asi boli maximálne na dlhú dobu, ktoré by mohli tie položky dosiahnúť.

No a ja si to nemyslim. Uvidime. Treba bankovky kdyz jsem zacal, tak se rikalo neco podobnyho a dneska jsou uz zase nekde jinde. A podle me pujdou porad nahoru. Mince samozrejme taky. A nejvic ty vzacnejsi veci. Imho.

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Fradigyerek

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

Vytvořeno:
16. 1. 2017, 14:41

Neviem, ci existuje reprezentativna vzorka pri znamkach, kde by sa dal zhodnotit rast cien, ale co sa vytvarneho umenia tyka, tak sa mozeme bavit o neustalom raste smerom nahor. Samozrejme, vzdy je to ovplyvnene kulminaciou v ekonomike a ma to xy faktorov, ale fakt je jasny...

pepahavel

Uživatel

Zaregistrován:
30. 12. 2014

Vytvořeno:
16. 1. 2017, 15:04

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
16. 1. 2017, 15:26

Každá doba má své cenové hladiny, které vycházejí z mnoha proměnných a pokud kupujeme zajímavé sběratelské věci, otázka přílišného spekulování není na místě a to také z mnoha důvodů (buď tuto položku již nepotkáme nebo až v delším časovém rámci za vyšší cenu než kdybychom ji dnes přeplatili nebo naopak). To nikdo neví,vše je spekulace, vše se může zakládat na nestálých hodnotách, ale co je podstatné, to je naše úvaha, či jsme sběratelé a na prvním místě jsou jiné hodnoty než cena, nebo nás vždy na prvním místě zajímají pouze peníze a naše úvahy a rozhovory se odvíjejí od toho, na čem se dá či nedá zbohatnout. Myslím, že pokud se zde budete bavit o prodeji této sbírky, zasloužila by si jiný kontext, než dokola opakující se úvahy z oblasti šmeliny! Buď na některé věci mám peníze a jsem ochoten je zaplatit odpovídající cenou nebo nemám a i když bych si je přál, nemohu si je dovolit. Život přeci stojí na jiných hodnotách, než na stálém počítání a pokud nám i předražená položka udělá radost, žádné peníze tuto radost nedokáží nahradit. Pokud by to nebyla pravda, asi se někde stala chyba.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

Vytvořeno:
16. 1. 2017, 16:20

pepahavel-ten članok z ekonomika i.dnes to je niečo žalostne a amaterske:citujem "
index FTSE 100 londýnské burzy oslabil o 11 procent. Investice do známek tak může představovat vhodné doplnění investičního portfolia, které si svoji hodnotu podrží v čase zvýšené nejistoty na finančních trzích a je do velké míry imunní vůči propadům burz způsobených událostmi typu brexitu, dodal.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/experti-investice-do-drahych-znamek-byvaji-vynosne-ale-rizikove-pxu-/ekonomika.aspx?c=A160817_153629_ekonomika_rts
a dalši odsek-citujem "
V období krize se prodeje unikátů uskutečňují za významně nižší ceny kvůli chybějící koupěschopné poptávce, varoval.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/experti-investice-do-drahych-znamek-byvaji-vynosne-ale-rizikove-pxu-/ekonomika.aspx?c=A160817_153629_ekonomika_rts

mamabc1234@gmail.com

pepahavel

Uživatel

Zaregistrován:
30. 12. 2014

Vytvořeno:
16. 1. 2017, 18:09

Tak já nejsem ekonom, tak nevím, co je na tom uvedeném vyloženě špatné, čistě selským rozumem mi to zní v pohodě. Spíš jsem tím reagoval na ten dotaz na reprezentativní vzorek známek k posouzení růstu cen, což zde je zmíněno, že existuje a už jsem o tom četl i jinde. Ale nějaké indexy burz mě jinak nechávají úplně v klidu, se svými finančními prostředky opravdu na ty "investiční známky" stejně nedosáhnu a sbírám, protože mě to baví.

Milos Miltner

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2017

Vytvořeno:
21. 1. 2017, 05:43

Hledám kolky s kterými byly kolkovány slovenské známky v roce 1945. Hledám kolky "E" s Masarykem na kterých je přeražená hodnota 100, 500 a 1000. Zaplatím. Kdo by mě po jednom kousku mohl pomoci?
milos.miltner@gmx.ch

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
26. 4. 2017, 22:39

Tak u pána, ktorého meno sa tu nesmie vysloviť druhá várka k dispozícii (v 54. aukcii).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.