Myslím si, že aj dnes funguje výpožíčka medzi veľkými knižnicami aj cez hranice. Treba sa registrovať v SR napr. v nejakej univerzitnej knižnici, a oni už by ti vedeli pomôcť s výpožičkou z čr knižníc.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

v ČR se tuším půjčuje ke studiu do studovny bez rozdílu občanství a zda Ti to za to stojí za návštěvu je již jiná úvaha
spousta věcí je finančně ztrátová, nikdo Tě to ale nenutí dělat a získané vědomosti jsou někdy k nezaplacení...
(sakra skoro jako reklama na platební kartu)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

nezlob se, ale pokud Ti na to záleží, tak si někam zajdi...(nebo doprav)
A pokud se Ti zdá toto moc náročné, pak potřeba informací je asi zanedbatelná.
dneska jsou lidé líní a zhýčkaní internetem tak, že vytvořit nějakou vlastní aktivitu když něco chtějí se jim zdá moc
Když jsem si sestavoval před pár lety rodokmen, také jsem byl ochotem vzít si nejednou den volna a vyrazit autem nebo několik hodin vlakem do potřebného archivu abych tam byl už v 8 hodin ráno a do odpoledne si vyhledal co nejvíce věcí co mohu a potřebuji.
Dnešní pohodlností mnoha lidí, jejich nespokojeností a přístupem vůbec, jsem celkem často znechucen!
Zda je to tento případ či nikoliv, nehodlám soudit, ale...
Prostě kdo informace chce, dokáže si je sehnat...!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Netvrdil som, ze nie som ochotny niekam zajst, ale v dnesnej dobe, ked sa da vacsina informacii ziskat jednoduchsou cestou a aj preto, ze existuje takato stranka, kde si bezne ludia informacie medzi sebou vymienaju (mam pocit, ze to bol aj hlavny ciel jej vzniku), tak som si myslel ze skusim zistit, ci to nejde aj jednoduchsie. A hlavne ide o informacie, ktore su vo svojej podstate verejne, nechcem predsa od nikoho, aby mi poslal nascanovanu knihu, na ktoru ma jej autor autorske pravo ... a to sa tu pritom celkom bezne deje. Dokonca by som bol v pripade, ze niekto to ma, ale nechce to poskytnut zdarma (enoval voj cas nepr. scanovaniu dokumentov), dohodnut aj na rozumnej cene. Nepotrebujem originaly, ide mi iba o ciste znenie zakonov.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.