Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#11 25. 1. 2013, 12:54

takze sa tym ani nezaoberali😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#12 25. 1. 2013, 12:56

To je automatická odpověď z GN, tu také znám😉 , posílají ji všem stejnou, pokud se jedná o obraz, o který nemají zájem. Ten, kdo sedí v GN za počítačem a určuje, co si vezmou do aukce a co ne, tohoto autora nemusí znát a proto to nutně nemusí znamenat, že se skutečně jedná o obraz z nízkou tržní hodnotou... Znám to z vlatní zkušenosti😉
Lepší by bylo znát názor více znalců, takže být vámi, před tím než ho dáte na Aukro, vyzkoušel bych raději ty poradenské dny v regionech. Samozřejmě může se stát, že tam pojedete zbytečně, že vám řeknou to samé jako v GN, takže záleží na vašem uvážení...

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
emilie

Uživatel

Zaregistrován:
13. 1. 2013

#13 28. 1. 2013, 21:36

Děkuji za vaše zkušenosti i rady. Já jsem jim ten obraz ani tak nechtěla dát do aukce, jako spíše potvrdit autora, abych někomu neprodala obraz a potom nebyla nařčena z toho, že prodávám nějaká falza, jak to např. na Aukru bývá. A zase bych obraz nechtěla někomu prodat za 1000,-Kč, když je vážně krásný. :-)

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#14 28. 1. 2013, 22:39

Ta první várka obrazů jsou asi opravdu "mínusovky". Hykyš či cokoliv podobného se v seznamech alespoň trochu významných výtvarníků nevyskytuje, dvojka je nesignovaná takže dtto, trojka bude nejspíš Votava, kde vskutku jistý František Votava výtvarničil, ale "žádná velká sláva" a navíc je otázka, zda je to on.

Zajímavější je ten poslední obraz. Výtvarně to na toho Hanse Franka vypadá, říkáte, že obraz je krásný, což by sedělo - žádný noname to nebyl. S tou odpovědí z Národní bych si starost nedělal, páč rozhodně to nejsou odborníci na rakouské malíře, ostatně na české taky moc ne...😋

Zkuste to Dorotheum, kde to mohou konzultovat se svojí centrálou ve Vídní. Tam ale musíte naklusat osobně, co vím na emaily nereagují. V žádném případě tam ale neberte ty předchozí malíře, aby vás nezačali podceňovat. A rovnou řekněte, že vám kdosi znalý poradil, že by to mohl být rakouský krajinář Hans Frank...

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#15 28. 1. 2013, 22:43
Děkuji za vaše zkušenosti i rady. Já jsem jim ten obraz ani tak nechtěla dát do aukce, jako spíše potvrdit autora, abych někomu neprodala obraz a potom nebyla nařčena z toho, že prodávám nějaká falza, jak to např. na Aukru bývá. A zase bych obraz nechtěla někomu prodat za 1000,-Kč, když je vážně krásný. :-)

K tomu jsou právě ideální ty poradenské dny v regionech (pokud nejste z Prahy)😎

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
emilie

Uživatel

Zaregistrován:
13. 1. 2013

#16 30. 1. 2013, 00:24

Tak ty první obrazy nahoře nejsou moje, to byl dotaz někoho jiného.Můj je pouze ten poslední obraz. Ne nejsem z Prahy, jsem od Hradce Králové. Ale dojet do Prahy by snad nebyl až takový problém. Konzultační dny v Hradci jsou tuším někdy v březnu, jak jsem četla. Obraz je krásný, velký, jen rám je dole trochu oloupaný.

Profilový obrázek
emilie

Uživatel

Zaregistrován:
13. 1. 2013

#17 30. 1. 2013, 23:50

Tak tohle přišlo dnes,tak uvidíme:

Dobrý den,

obrazy od malíře Hanse Franka (1884-1948) jsme zatím neměli v nabídce na našich aukcích. Porovnávali jsme Váš obraz s obrazy jmenovaného malíře nabízenými jinými aukčními domy. Na obrazech jsou horské krajiny, otevřená krajina na Vašem obraze připomíná spíše vřesoviště severní Evropy. To však neznamená, že malíř Alp nemohl příležitostně namalovat i jiný typ krajiny. Jeho obrazy se prodávají řádově v několika tisících USD.

Obraz pouze připsaný Hans Frankovi, mnohem menší, byl prodaný cca 100 USD.

V nabídce jsme neměli ani obrazy od malíře Hanse Franka narozeného v roce 1925. Obrazy uváděné u tohoto malíře mají podobnou tématiku i styl malby a prodávají se v ceně několika set až 1600 USD.

Na obrazech obou malířů je často uvedené celé jméno, vždy ale zřetelně psanými tiskacími písmeny, signatury jsou mnohdy velmi podobné. Pokud k obrazu neexistují další informace – štítky na obraze, publikace v dobovém tisku, doklady o zakoupení, dokumentovaná rodinná historie – dar, dědictví apod., nedá se někdy jednoznačně určit autorství. Obdobně je tomu i u našich malířů stejného jména.

Podle fotografie jsou barvy Vašeho obrazu mnohem ostřejší než na fotografiích porovnávaných, ale to může být opravdu jen otázka fotografie.

Závěr:
· náš znalec by pouze po prohlédnutí obrazu v reálu mohl navrhnout cenu, za kterou by se Váš obraz prodával na naší aukci
· pokuste se dohledat informace k tomuto obrazu
· obraz je velký, vypadá zajímavě, neprodávejte bez rozmyšlení
· ale na druhé straně i při prokázaném autorství je na našem trhu prodejní částka v přepočtu v tisících USD obtížně realizovatelná
· často záleží na vjemu, který obraz vyvolá v pozorovateli, na vjemu, který fotografie nemusí zachytit

S pozdravem ...

Profilový obrázek
Tim

Uživatel

Zaregistrován:
11. 3. 2012

#18 30. 1. 2013, 23:55

Wjeme, prý je to na Tobě ;-).

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#19 31. 1. 2013, 00:52

Tak uz to v teto sekci chodi:)

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#20 31. 1. 2013, 02:19

No áááno, všecko, všecičko tu musí našinec vodřít😋 A nikdo to nevocení😎

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.