Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#41 21. 3. 2011, 23:20

chlapci moj dedo bol od roku 1940 do 1942 v slovenskej armade. naspat povolany na zaciatku roku 1944 , zucastnil sa od zaciatku bojov v SNP . zajaty nemcami a odvleceny do koncentraku ( po case do pracaku... ) v nemecku... odtial na konci vojny zdrhol a dosiel pesi domov .ja dobre viem co je koncentrak , mozno viac ako niektory tu...

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#42 21. 3. 2011, 23:23

Dovolím si doplniť ,kto občas pozerá históriu 2 SW. tak nakoniec aj Norimberskom procese pohlavárom Tretej ríše horko tažko sa dokázalo ,že vôbec niečo vedeli o vyhladzovaní v koncentračných táboroch.

Po bitke je hodne generálov.

Tiso len urobil najvhodnejšie čo mohol v danom čase.

Nakoniec bolo jasné pokiaľ sa rýchle nerozhodne sever zaberie Poľsko juh Madarsko.?????
Nakoniec je nakoho nadávať.......

Vec osobnej statočnosti, viem aj Londýn musel niekto zaplatiť a lepšie sa tam zašívalo....... to nemyslím vojakov a letcov atd.......tam cedili krv to je jasné .

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
woodmaker

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#43 21. 3. 2011, 23:26
Jano to asi nemyslel tak, ze by Tiso schvalne prehlizel to co se deje v koncentrakach, ale ze se jeste nevedelo jake to bude mit dopady.

Na zasadnuti vlady v roku 1942 predniesol guverner NBS Karvas spravu podla ktorej zidia vystahovany zo Slovenska neziju v Polsku ako im bolo slubovane ale su mrtvy. Vlada si to dala overit u nemeckeho velvyslanca u ktoreho ziadali aby mohla vyslat k vystahovanym obcanom Slovenska delegaciu. Po pociatocnom suhlase im toto bolo zakazane a na zaklade toho slovensko zastavilo deportacie, ktore sa obnovili az po potlaceni SNP.
Len tak na okraj temy.

. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#44 21. 3. 2011, 23:34

Pánové, běžte už odsud s tím Vaším slovenským nacionalismem do pr.... (a kdo umíte i číst, přečtěte si téma zdejší kategorie a nechte toho remcání!)
Tyhle Vaše plky si posílejte vzájemně mailem a neotravujte s tím tady!!!!!!!!!!!!

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
woodmaker

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#45 21. 3. 2011, 23:38

Je tam toho viacej... Napriklad ze vlada vedela o pripravach SNP ale utajovala to pred nemcami ktori by urcite zakrocili uz v pociatku... Je tam viacej takychto malickosti ktore odlisuju toto statne zriadenie od ostatnych v strednej europe... Kto chce tak si ich vsimne kto nie tak bude stale tvrdit ze su to fasisti ktori pre slovensky narod nic dobre nespravili...

. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#46 22. 3. 2011, 06:43
Pánové, běžte už odsud s tím Vaším slovenským nacionalismem do pr.... (a kdo umíte i číst, přečtěte si téma zdejší kategorie a nechte toho remcání!) Tyhle Vaše plky si posílejte vzájemně mailem a neotravujte s tím tady!!!!!!!!!!!!

:mrgreen: 😁 😁
To mi připomělo,
co byla Druhá světová válka?
?????
Pouze malá, bezvýznamná episoda ze Slovenského Národního Povstání.
😉

Profilový obrázek
gepost

Uživatel

Zaregistrován:
27. 3. 2009

#47 22. 3. 2011, 07:10

Dobrej vtip - ten jsem ještě neslyšel.😁 😁 😁

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#48 22. 3. 2011, 07:44
Pánové, běžte už odsud s tím Vaším slovenským nacionalismem do pr.... (a kdo umíte i číst, přečtěte si téma zdejší kategorie a nechte toho remcání!) Tyhle Vaše plky si posílejte vzájemně mailem a neotravujte s tím tady!!!!!!!!!!!!

Dracku ; ja tému čo ma nezaujíma vôbec nečítam.
Odporúčam to urobiť aj Tebe.😉

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#49 22. 3. 2011, 07:47
:mrgreen: 😁 😁 To mi připomělo, co byla Druhá světová válka? ????? Pouze malá, bezvýznamná episoda ze Slovenského Národního Povstání. ...

Nie celkom,ale tam sa postavila proti fašizmu aj regulárna armáda čo môže malokto povedať.😉

Profilový obrázek
woodmaker

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#50 22. 3. 2011, 09:28
:mrgreen: 😁 😁 To mi připomělo, co byla Druhá světová válka? ????? Pouze malá, bezvýznamná episoda ze Slovenského Národního Povstání. ...

Naše SNP bolo aspoň cez vojnu...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.