Predám Řád Františka Josefa, miniatura rytířského kříže, zlato, smalty, originál krabička. Smalt už nie je v 100 % stave. 15000 Kč.
Čestné vyznamenání Za zásluhy o Červený kříž, II. třída s válečnou dekorací, smalt na venci je vypadaný. Cena 5000 Kč.
Je možná výmena za numizmatický " materiál"
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Ahojte všem,
Dnes jsem od kamaráda dostal 2 odznaky československých lvíčků. Netušíte k jaké příležitosti byly vyrobeny?
Myslím si, že žádnou hodnotu asi nemají (o to nejde) protože nemají žádnou značku.
P.S. dopředu se omluvám pokud jsem svůj dotaz položil do špatného vlákna, ale nové jsem zakládat nechtěl když vidím 100 vláken v každém jednu fotku😕 myslím, že některé věci by se pohodlně a přehledně vešli do jednoho 😉 .
Díky
Obrázky:
P.
Obecně jde o vlastenecké odznaky. Mnohé se vyráběli v době tak zvané 2,republiky ( září 1938-15.březen 1939) vyráběli se i později a lidé je hrdě nosili jako projev jistého odporu. Nosili je takové i podobné po roce 1945 jako projev vlastenectví. Známe i lvíčky vyřezané z mincí. Je to jistý historický doklad jisté doby. Obecně tedy, vlastenecký odznak.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.