Moderátoři: smith
OtravnyKomar napsal/a:
Co vy na tom Slovensku pořád máte s mezinárodníma uctama? Každý druhý Slovák co odemne koupi minci se mě vždycky ptá jestli mám mezinárodní účet a může platit v eurech a pak se ještě tu částku snaží přepočítat. Polák, Němec Angličan se mě na to nikdy nezeptali a prostě poslali kolik měli SEPA platbou.
Základná podmienka SEPA platby je prevodná suma v mene EURo. Takže sa musíte dohodnúť na sume v EURách.
OtravnyKomar napsal/a:
Každý účet je mezinárodní, a každý účet může být vedeny jen v jedny měně.
Nie je pravda. Niektoré banky povoľujú multicurrency účty. Jeden účet v rôznych menách.
OtravnyKomar napsal/a:
Banky si sami převádí z měny na menu dle aktuálního kurzu někdy s drobným poplatkem většinou v jednotkách %.
Drobné poplatky... tak s tým mám bohaté skúsenosti.😃 Hlavne banky v Čechách a v Maďarsku majú veľmi "špecifickú klientelu", ktorú môžu z kože zodrať. Napríklad za prijatú SEPA platbu, ktorá je vrámci EMU bezplatná resp. stojí pár centov, si české banky účtovali 250Kč/10€. Samozrejme príjemca platby chcel o tento poplatok navýšiť platbu... Ale poplatkové SEPA Eldorádo im skončilo potom čo EK vydala nariadenie, že musia účtovať rovnakú sumu ako pri domácich platbách.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Od kedy to plati, neviete presne?
pohladnice mesta Komárno: http://komarno-pohladnice.blogspot.com
email: komarno.pohladnice@gmail.com
Fidzi to byvavalo, pamatuju si poplatek 300 za sepa platbu, dnes je bud zdarma, nekde tusim max 5kc. S multicurrenci uctama jsem se u klasicky banky nesetkal, mozna u revolutu nebo tak neco bych se tomui nedivil. Sepa platba neni podminena EUR, kdyz mam zaplatit treba do svycarska treba 455franku, nastavim ChF sumu a ono si to samo strhne podle aktualniho kurzu ,.) Ver mi do i ze zahranici resim platby casto,.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
tady bych si jen dovolil nesouhlasit s tvrzením, že každý účet může být vedeny jen v jedné měně - min. RB má tuším 27měn pod jedním číslem...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Psal jsem mail
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
jo už to tady bylo, nenačetlo se mi vše.
každopádně sepa má být zdarma (max můžou mít přirážku za zpracování člověkem na pobočce).
blbé jsou pořád jen zahraniční platby (hlavně usd).
nejlepší a nejlevnější byla vždy fio. slovensko brali už v pravěku jako jednu kolonii (asi potomci grofika)
ferovyobchodnik@seznam.cz
Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2019/518 z 19. marca 2019, ktorým sa mení nariadenie (ES) č. 924/2009, pokiaľ ide o niektoré poplatky za cezhraničné platby v Únii a o poplatky za menovú konverziu.
Rovnosť poplatkov za prevody platí od 15.12.2019.
Sent from my ZX Spectrum
Základná podmienka SEPA prevodu je platba v mene EUR. Ak nastavíš inú menu, tak už sa nejedná o SEPA, ale o hladkú platbu resp. cezhraničný prevod, na ktorý sa nevzťahuje obmedzenie poplatkov podľa nariadenia EU.
Je to základný princíp SEPA platby. Prevod prebieha cez systém ECB Target 2 a ten nie je schopný spracovať inú menu okrem EUR.
Sent from my ZX Spectrum
grofikov markíz napsal/a:
nejlepší a nejlevnější byla vždy fio. slovensko brali už v pravěku jako jednu kolonii (asi potomci grofika)
Ty a Grófik ste úplne rovnakí. Takže sa neboj. Vrana vrane oko nevykole.
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.