Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 10:56

Jen ještě doplním pro přesnost....v mém příspěvku nebylo ani slovo o tom, že mám strach, že se nakazím Covid-19, bylo to tom, že se nyní, kdy se výstava pořádá, úplně vytratila ta pohoda a vše příjemné kolem, co jsem si s návštěvou tak důležité a zajímavé filatelistické akce navíc spojoval- časově neomezené, klidné prohlížení exponátů, spojené s pokecem s těmi, které u rámů potkám, následné posezení po výstavě někde v hospůdce, kde to všechno společně, kdo půjde a bude chtít, probereme ... i to je sbírání a filatelie ....

marek4

Uživatel

Zaregistrován:
16. 9. 2012

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 11:33

Na výstavě jsem byl včera po 13h, uvnitř asi deset lidí a pokud zůstanete dýl tak to nikomu vadit nebude.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 12:45

Jen ještě doplním pro přesnost....v mém příspěvku nebylo ani slovo o tom, že mám strach, že se nakazím Covid-19, bylo to tom, že se nyní, kdy se výstava pořádá, úplně vytratila ta pohoda a vše příjemné kolem, co jsem si s návštěvou tak důležité a zajímavé filatelistické akce navíc spojoval- časově neomezené, klidné prohlížení exponátů, spojené s pokecem s těmi, které u rámů potkám, následné posezení po výstavě někde v hospůdce, kde to všechno společně, kdo půjde a bude chtít, probereme ... i to je sbírání a filatelie ....

Mám obavu, že k té bývalé pohodě a všemu příjemnému kolem, se hned tak nevrátíme. Lidé se bojí jeden druhého, uzavírají se do sebe a mám obavu, že až se Covidová situace přežene (což se dá odhadovat ještě celý příští rok), tak vztahy mezi lidmi budou významně poznamenané.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 18:23

Náhodou, řada důchodců si chce pokecat (a pro důchod si dojdou bez náhubku). Jenže, na dlóhý kecy není čas, protože sice i management pošty přiznává, že je před Vánoci víc zásilek, ale na to konto zkrátili otevírací dobu pošty, což je určitě logické.

Výstava je otevřená v pátek i ve svátek? A že těch svátků teď bude!
Ale bez toho pokecání si to je slabší. Nemohla by výstava být putovní? Ve Štatlu só taky pěkný výstavní prostory! (A nikde jinde stejně nic není.)

david kopriva

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2019

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 22:28

dovoluji si informovat :

Výstavu bylo BOHUŽEL nutno uspořádat právě nyní.
Měla být již 7.11. a kvůli posunutí na 16.12. se v NM odložila supervýstava k Olympiádě.
Déle to však již odkládat nejde, 15.1. se definitivně instaluje ta Olympiáda a VÝSTAVNÍ PLÁN NÁRODNÍHO MUZEA JE NA ROK 2021 NAPROSTO PLNÝ a prostor v r. 2022 vůbec není jistý.

Jde o Národní muzeum!! Nevím co dodat. Atraktivnější prostředí neexistuje...

Filatelie je tam poprvé v dějinách. Nikomu bohužel nedochází, že je to průlomová událost v českém sběratelství skrz naskrz všemi obory, že SOUKROMÉ exponáty dostaly takový prostor v NM. Je to mj. důkaz, že filatelie je vnímána jako velice důstojná součást naší kultury a celé to aranžmá je vlastně světový unikát.

Pokladny jsou bohužel zavřené, vstupenky jsou pouze on line na webu muzea zde :
https://www.nm.cz/navstivte-nas/objekty/muzejni-komplex-narodniho-muzea

Jsou vždy na konkrétní čas a den, navíc myslím, že se limity ani nevyprodají (nikdo moc neví, že výstava je otevřená, a je nepohodlné platit na netu kartou, zadávat mail atd, což chápu) .... v sále se tedy lidé nemohou nijak nahromadit, tj. je to zcela bezpečné prostředí.

Vstupenka stojí 250Kč včetně respirátoru zdarma, vše jde NM, PPCP nemá ani korunu.

*ještě poznámečka na závěr:

Výstava je neopakovatelná. Jsou tam mj. rarity od Vindobony, které nikdy nebyly mimo území Rakouska a už nikdy nebudou... o tom mě Rakušani ubezpečili😎
PPCP tytéž věci také nezopakuje a jsou tam většinou lidé, kteří jinak nevystavují.*

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
19. 12. 2020, 06:06

Supervýstava k Olympiádě stejně nebude, tak o co jde ...
Nebo zas nějaká státní výjimka?

"v sále se tedy lidé nemohou nijak nahromadit, tj. je to zcela bezpečné prostředí."
O to asi nejde. Mnoho hodin denně strávím mezi lidima a nehroutím se kvůli nebezpečí, ale kvůli zcela něčemu jinému. "Moc práce za málo peněz" se tomu říká.

"Jde o Národní muzeum!! Nevím co dodat. Atraktivnější prostředí neexistuje..."
O tom by se samozřejmě dalo úspěšně polemizovat.🙂

Obecně vzato, doba jako taková je blbá a nepohodlná. I když člověk dá dohromady ty všechny peníze, není zaručeno, že do rána nenastanou zásadní změny. Pravda, s bombardováním za války to srovnávat nelze, ale i tak je to divná doba.

Co ta putovnost? Klidně zapůjčím i nějaký svůj, nikdy nikde nevystavovaný unikát, či vzácnost, byť teda né oné věhlasnosti a finančního ohodnocení, aby toho bylo víc.😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
23. 12. 2020, 20:24

A máme to. Do soboty a pak utrum, spadla klec.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
23. 12. 2020, 20:33

Dnes jsem byl na poště. 6 pošťaček v jednom chumlu, zábava veliká, ani ne metr od sebe, roušky na bradě. Z jedné stany zeď, z druhé sklo až ke stropu, možnost větrání minimální.
To pak nějaké uzavírání výstav nemá smysl.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
23. 12. 2020, 20:37

Tak jsem se dnes byl podívat na výstavě Poklady světové filatelie, která předčila moje očekávání, jak co se týká rozsahu, tak i rarit, které doposud nebyly ještě zveřejněné (týká se hlavně materiálů členů Vindobonna).
Právě, když jsme byli s prohlídkou v nejlepším, přišla zpráva, že vláda od 27.12.2020 ruší veškeré vládní výjimky pro výstavy. Takže, kdo se chce podívat, má už k dispozici pouze termíny 25. a 26. 12. 2020. Zdůrazňuji, že řadu materiálů jsem neviděl ani na světových výstavách, ani v Sínich slávy.
Z výstavy přikládám svojí fotografií s panem Davidem Kopřivou.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
25. 12. 2020, 16:24

Tak na výstavu "Poklady světové filatelie" jsem nakonec do Prahy nejel, ale Ježíšek na mě nezapomenul a pod stromečkem jsem našel publikaci (katalog) "Biennale 2020".... Mimořádně krásná a mimořádně zajímavá památka na tuto výstavu.... Klobouk dolů.... opravdu! Zatím jsme si to jen zběžně prolistoloval, nádhera. Snad jen jediné mínus (zatím😆 ) - proč na str. 29 (Mauricius 1847 Post Office vydání/životopisy je text pouze v angličtině? Přitom jde o velice zajímavou pasáž, popisující "životopis" všech dosud známých Post office....?

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.