Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
17. 3. 2014
Nějak o svátku nemám co dělat a tak jsem si pročetl tohle vlákno od začátku a hned mě upoutal 26. příspěvek. Dopis z usedlosti, kde Ballaben provozoval tuším špeditérskou firmu. Dodnes se ono místo v Praze jmenuje Balabenka. Dnes vypadá zcela jinak kvůli různým silničním a železničním nadjezdům a podjezdům, viz srovnání map ze 40. let 19. století a současnou.
Bydlím nedaleko, takže pokud by byl dopis někdy k mání, měl bych o něj zájem. Případně můžu vyměnit nějaké Německo, které mám a nic mi neříká.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj Lukas
je mi luto, dopis je s mojej hlavnej sbierky/ Einwanderer - Handel- Zumstein
Mam ich asi 200, dalsich 500 k disposizii k studiu s archivu, musea a ostatnych sberatelov - jediny ktory som dodnes s Prahy vöbec videla je tento.
Nekonecne hodiny citania k historii, materialu s archivov, protokolov, postovej historie, cirkevnych knih...od 15 Storocia a v podstade do dnes, je to comu sa venujem.
Aby si ma lebsie pochopil, ukazka s ineho nemeckeho forumu kde niektore s tychto listou ukazujem:
http://www.altpostgeschichte.com/index.php?page=Thread&postID=60254#post60254
A.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Tak to je škoda...
Třeba ti aspoň v něčem pomůže to moje povídání.
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj
Samozrejme. Zaujimave ze to miesto sa dodnes tak vola..
Ukaz co mas s nemecka - pozrieme sa na to.
A.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Je to dopis pruského krále Fridricha II. Velikého, psaný ve Vratislavi roku 1754. Adresovaný je baronu Chorinskému, zřejmě pozdějšímu prvnímu brněnskému biskupovi. V dopise je zmíněn ještě hrabě Karel z Hodic. Nějak moc vazeb na naše území, nejspíš si ho nechám.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
21. 3. 2011
:) No jo.krásný kousek,mám pocit,že se toho u Lukáše najde povícero.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Díky. Když já raději něco českého. Ten Ballaben by mi udělal větší radost.😉
Zaregistrován
21. 3. 2011
Přeji všem krásný letní den(kéž by se teploty moc nezvedaly).
Opět bych chtěl poprosit o pomoc.Mám tu přebal dopisu z roku 1665,odesílaný pravděpodobně z Uherského Brodu.Alespoň pečeť mi na to ukazuje.Možná i zkratka UB pod datem 30. october 1665.
Žel bohu s přední stranou si vůbec neporadím,vidím tam pouze Eleonora.
Takže dobrá dušo (asi Lukáši),pomůžete?
Obrázky:
Zaregistrován
17. 3. 2014
Der hoch- und wohlgebohrnen Grӓffin trauen Frauen, Grӓffin von Offersdorf, gebohrene Grӓffin von Dittrichstein. Erbfrauen der Herrschaften Gӧding, Austerlitz, Ungrischen Brodt (!), Mӓhrischen Preβstadt (?), Gute ... ... unseren gnedigen Frauen ... ... ...
Čili Uherský Brod to být klidně může.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.