Zaregistrován
6. 2. 2009
Niektoré na exponete
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Zaregistrován
12. 6. 2012
smith napsal/a:
Pavle, ak sa nemýlim, tak ten Debrecín, ktorý bude teraz vo Svitavách ako jednorámovka, som si pozrel na exponete. A smekám klobúk.
To tam už je?😲 Se budu muset mrknout!😃
Á tak hraju, musím tam napsat nějakou rozumnou cenu, když už. A je fakt, že když známka existuje (byla vytištěna), možná, ve 400 exemplářích, ale má dalších 7400 sestřiček v normálním typu, byl bych proti sobě, kdybych tam dal cenu běžného typu, když to katalog (a většina normálních sběratelů) neřeší.
Ještě abych něco dovysvětlil - ten nový katalog uvádí u některých emisí Lajtabánságu náklady, které jsem nikde jinde nezaregistroval (všude se píše, že není známo). Ale do exponátu jsem to už nezohledňoval, protože zatím nevím, jak se k tomu došlo. A není to jenom Lajtabánság, ale má čísla například i u Šrobára a Rimavské Soboty. Zatím to beru jen jako odhad autora a nehodlám to uvádět jako ověřenou věc.
Zaregistrován
9. 2. 2008
Je jasné, že v cenách těch tvých známek se orientuješ správně a oceníš si i vzácné věci tak, jak patří. Seznam je ale opravdu jen" co kdyby". To že jsou známky vzácné (unikáty) máš napsané v popisu na listech a je na jurymanech, jak se k těmto informacem postaví. Máš tady v tom sakra štěstí, že jurymané jsou i tady na tomto foru a sledují tvůj výzkum v oblasti maďarských známek, který u nás asi nikdo jiný nemá tak zmapovaný jak ty. To si určitě uvědomuješ i sám. Problém bude po těch vysokých medailích, které tady dostaneš, uspět i na zahraniční "velké" výstavě, kde jsou nároky vysoké. Táta mluvil s Jirkou Sedlákem o výstavě v Korei, kde byl jako komisař a Jirka byl prý doslova ohromen exponáty, které tam byly. Konkurence je ve špičce obrovská a je jedno, jestli jsou to dospěláci nebo mládežníci. U mládežníků jsem v palmáre četla ty názvy exponátů a není prostě možné abych tam udělala já díru do světa. Sama ani nechápu, že mám takové ohodnocení a medaile. Jak mně řekl Jankovič- ten tvoj výsledok hraničí so zázrakom. 😃 A proč předbíhám? No protože se tam jednou dostaneš i ty s Maďarskem- věř tomu.😉
Zaregistrován
23. 2. 2009
Souhlas s Pájou. Nároky na světové výstavě bývají hodně vysoké, občas i nad možnosti smrtelníka. Ale zase na druhou stranu, pokud se setkáš s hodnotícím jurymanem, tak se většinou dozvíš, jak a co zlepšit.
No ale na to má Pavel asi před sebou delší cestu, že? S jednorámovkami asi do světa chtít jít nebude. Nebo jo?
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, nějak se začít musí.🙂 Ale co bude až bude, to se teprve uvidí. Zatím ještě ani nemám diplom za účast, natož nějakou medaili!😃
Na druhou stranu, ten Lajtabánság by se na Slovensku nebo v Rakousku líbit mohl. Čistě věcně. Pro oba státy je to součást místní historie. Otázka je, jak (a kdo) to převést do cizí (německé) řeči, jestli to celý udělat znova nebo k tomu dát vedle překlad i s některýma detailama? Jistě, asi to bude chtít celý přepsat, vytisknout a nalepit znova.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Zaregistrován
12. 6. 2012
FUJ, prý Česko!! Nešlo by s tím na tom Exponetu něco udělat?😕
Zaregistrován
23. 2. 2009
Zaregistrován
21. 7. 2007
Obávám se, že tady se také nějaká "oběť" najde; kandidátů je více než dost.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.