Nesouhlasím. Nemyslím, že vkus je v úpadku obecně, ale u nás. Třeba ve velkých částech Německa, Itálie, Španělska atd. úpadek vkusu vůbec nepozoruju. Ty změny krajiny a obcí u nás, bungalovy, betonové ploty, stále větší výměry monokultur, to je bezprecedentní. Navíc památková péče existuje velmi krátce, takže to určitě není historicky pořád dokola.
Přemýšlel jsem o tom, jak jste psal že restaurovat památku bez moderních dostaveb je naprosto běžné, a vlastně jsem nepřišel snad na žádný významný příklad, kde by tomu tak skutečně bylo.
Jinak ryba smrdí od hlavy, jak se říká, tak se můžete potěšit krásnou plánovanou „rehabilitací“ sídla NPÚ v Praze. https://www.earch.cz/revue/clanek/invalidovna-v-novem-architekt-petr-hajek-predstavil-navrh-na-dostavbu-barokni-pamatky Myslím, že to dostatečně ilustruje totální rozklad památkové péče u nás.
V Německu se úpadek vkusu pozoruje těžko, to je fakt.
Aha 😃. To bylo myšleno, kde vkus není, těžko bude upadat, ale dobře. Lepší svět...😃 ... To opravdu ne. Nemastnost a neslanost Německa holt někomu vyhovuje. Já mám v Německu vždy pocit, že mě někdo šmíruje. Ale na hranicích třeba s Francií už je to dobré, tam vnímám život, jako tady. .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.