Zaregistrován
6. 7. 2009
I když mi ve sbírce chybí, nechtěl bych ho s tímto poškozením ani za výrazně nižší částku.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Mně zase na starých mincích fascinuje, co všechno pamatují a kdo je mohl mít v ruce. Někdo ji dostal jako žold, někdo koupil dětem chleba, někoho kvůli ní zabili... Mince v perfektním stavu nepamatuje nic, leda vnitřek šuplíku.
Lepší mince poškozená než žádná. Pochopitelně u běžně dostupné bych sáhl po té lepší 🙄
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tento mi ale pripadá, že dostal ranu lopatkou.
Skôr ma to ťahá k názorom Petra a Mr.Kuceru.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Mince ve sbírce mi dělají hlavně radost, musí se mi líbit. A je jedno je-li jedna za pár korun a jiná za desítky tisíc. Nemusím mít Ersteprägung jako Evropa1, z této bych ale radost neměl.
Zaregistrován
6. 2. 2008
Za mně lepší luxusní a běžná než zničená a vzácná. Díval bych se na to jako na vyhozené peníze. Dovedu si představit výjimku kdyby to byl poslední kus co mi v řadě chybí a nebo kdyby to byl unikát.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
sigur napsal/a:
Tento mi ale pripadá, že dostal ranu lopatkou.
Skôr ma to ťahá k názorom Petra a Mr.Kuceru.
Je to možné ta lopatka, taky jsem si to myslel, ale právě ta podezřelá patina včetně na te ryze to trochu popírá i samotná úžasná ražba..
Jinak sigure chápu, vše je individuální a záleží, každý si takto vzácné kousky vykládá jinak včetně správné určení ceny.. Určitě ho kup..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Na toto téma může existovat mnoho vysvětlení a každý sběratel si je bude upravovat také podle svých možností.
Já například preferuji hezky zachovalé mince z důvodu jejich schopností nám říci mnoho informací o konkrétní době. Např. zjistíme výrobní parametry a postupy, vidíme zručnost výrobců, jejich umělecké cítění atd. Čím je pak mince odřenější, tím nám dokáže dát méně informací, až je v jednom okamžiku úplně ztratí.
A že tyto mince nic nepamatují, to není také tak úplně pravda. Tyto mince mohou mít svojí historii v podobě součástí velkých sbírek atd. Samozřejmě v oběhu byly pouze velmi krátkou dobu, ale to není argument, protože stejně nemáme šanci vypátrat konkrétní majitele, kteří je používali a jakékoli vysvětlení se pohybuje pouze v rovině spekulací-bylo, nebylo...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Mít samé prvoražby by bylo sice hezké, ale...
Samozřejmě to jsou výjimky i v mojí sbírce. Ale i pěkná zachovalost 1/1 je velmi hezká a dokáže udělat velkou radost. Jistě se shodneme, že sběratelství není snobárna o sbírání pouze mimořádně vzácných mincí. Včera jsem si koupil jednu měděnou minci za 2700 Kč a udělala mně velkou radost, protože jsem jí v pěkné zachovalosti sháněl více než 10 let. Naopak netoužím po Královském tolaru, protože se jedná o tuctové zboží za hodně peněz atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
Včera jsem si koupil jednu měděnou minci za 2700 Kč a udělala mně velkou radost, protože jsem jí v pěkné zachovalosti sháněl více než 10 let.
Pane kolego mohu se optat o kterou minci konkrétně šlo i foto by nebylo špatné.. Děkuji
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Hezčí kus jsem v životě neviděl a ve shodě jsem byl i s kolegem, dlouholetým sběratelem měděných mincí.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.