Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
16. 2. 2009
Ok.I když mi nevěříte,rád pomohu s rekonstrukcí 2 a 2 a TD u 500 H Hradčany.Musím se dostat ke svým poznámkám v rekonstrukcích TD.Pak vám napíšu,jaká ZP mám .Vím,že mám natuty na soukromém zoubkování z Krnova pravý rámeček.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mimozemšťan Skrblík napsal/a:
Ok.I když mi nevěříte,rád pomohu s rekonstrukcí
Skrblík....nezájem 😎
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2009
Nevadí.Přesto bych byl rád,aby se obrazově zrekonstruovala 2 a 2a TD 500 H Hradčany,už kvůli tomu,že na www.knihtisk.org je pouze ve výřezech.Dnes jsem domluvený na vyzvednutí mého materiálu z trezoru a zkusím Vám poslat to,co mám k dispozici já.U perfinů mám známková pole určená.Stejně tak u pásek.😉
O 2 a TD se bavím na základě poznámek o deskových odchylkách v části nákladu dle rekonstrukce TD TD ze sekce knihtisku.
Zaregistrován
20. 8. 2008
Dobře, těším se.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Libca1: Došel mail se scanem známek?
Zaregistrován
20. 8. 2008
Ne ne , nic mi nepřišlo, čekal jsem čekal. Mailová adresa je napsaná dobře. Zkuste ho prosím ještě jednou poslat. Děkuji.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mail jsem posílal 21.3., odesílám tedy znova...😉
Zaregistrován
20. 8. 2008
Ano, už dorazil, poslal jsem odpověď , přišla Vám?
Zaregistrován
16. 2. 2009
Mně došlo na email 6 známek.Zítra to zkusín poslat do diskuse.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Ahoj Libore.Včera se mi povedlo chytnout člověka,u kterýho mám svý lepší věci v sejfu.Tak jsem v noci nemohl spát,tak jsem ti opsal alespoň to,co mi ti darebáci nesesypali na jednu hromadu,ale kdysi ukradli.
Datum 10,12,1920 Štenberg na Moravě Stenberg in Mähren rozlišovací písmeno 5b
vodorovná dvoupáska tl.0,065 mm SPRP papír,ZP bohužel jsem neměl určeno,dodám později.
Svislá ražená dvojpáska ZP 7/2+17/2 tl.0,055 mm,SPRP datum 10,20 rozlišovací písmeno a,
zkusím pak Ti ještě zjistit užší výběr Pú.
vodorovná dvojpáska 18,12,20 Bratislava 1,rozlišovací písmeno 5b,známkové pole 44/54 II TDtl.0,060,SPRP
jednotlivý razítkovaný kus,výrobní vada papíru zvrásnění,22,10,1920 Lomnice nad Popelkou,rozlišovací písmeno d,Řz 11 1/2,SPRP,známkové pole určím a dodám později.
Ten nejzajímavější perfin TS na soukromém zoubkování Rz 11 1/2 je ze známkového pole II sp,IIp,Irámeček,IIoblouk,4dělový typ=2 děla,II pravý závit,trojúhelník levého háčku je 2x prerušen u levého rohu,navíc v trojuhelníku je bílý bod.Razítko zní na 10,11,20,Krnov Jagerndorf 3b.
Mělo by se jednat o II a TD.
Tiskovou desku s deskovou odchylkou označenou pracovně jako 1a mám doloženu ve svislé trojpásce
s datem 7,1,1921 Jičín rozlišovací písmeno 6b,t.0,065 mm,VPRP kde nejvyššší známka je ZP 10/1 s II závitem
prostrřední známka s deskovou odchylkou má navíc I závit
spodní známka je ZP 30/1 má pravý závit.
Včera jsem si z dalšího místa pak vyzvedl svého Ecksteina z roku 1934.
O razítkovaných 500 H tam píše toto
červenohnědá 0,20
bronzověhnědá0,50
hnědá0,50
kartonový papír 15,-
vodorovně pruhovaný papír 50,- já pro toto používám označení VPRP
dvojitý tisk -,-
obtisk pouze v čistém stavu 15,-
složku,přeložku,zvrásnění v té době nezná.
Dnes jsem si objednal Ecksteina z roku 1938 s dodatky,tak uvidím co dál.Jinak tento katalog z roku 1934 stál v té době 8 Kč.To jen pro srovnání.
To nejsou všechny známky II a nebo II a TD co mám ve sbírce.Perfin TS mám ve své sbírce celkem 19 x.Jen musím určovat ZP.A to není sranda trvající minutu.Takže ještě jednou díky za fungující obrazy 500 H.
Po neděli se Ti opět ozvu,jak jsem pokročil a pokusím se sem nějak dostat fota známek.Mohu ti to zatím poslat jen jako mms,ale až budu mít kredit.To bude do 14 dnů.Jinak to pak zkusím poslat z Chebu od svýho synovce.Měj pochopení,nemám to fakticky lehký.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.