Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

taho

Uživatel
#1 - 23. 12. 2013, 18:43

regula_jan

Moderátor
#2 - 23. 12. 2013, 18:49

Zatím asi nikde. Známka není a nebude ve volném prodeji. Možná se později dostane k některému obchodníkovi.

taho

Uživatel
#3 - 24. 12. 2013, 00:30

Děkuji. Nevěděl jsem, že i známky nejsou určeny k volnému prodeji.

regula_jan

Moderátor
#4 - 24. 12. 2013, 00:34

Bohužel i tuto novinku pošta zavedla. Ale někomu to možná přijde zajímavé.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor
#5 - 24. 12. 2013, 02:41
Bohužel i tuto novinku pošta zavedla. Ale někomu to možná přijde zajímavé.

Zajímavé je to právě kvůli tomu, že to není ve volném prodeji. Tím sbírání novinek dostává zpět určitý nádech lovce stopujícího kořist. 😁
Jiná otázka je, jestli tento model je skutečně výhra. 😕 (V takových Rakousích to není zcela jednoznačné, ale pro námětáře se určité výhody najdou.)

Na druhou stranu, už dávno existovaly reklamní kupóny u známek (a sešitky s reklamou) a dnes se často poměrně cení.

V každém případě to je ale rozhodně zábavnější sbírání (už proto, že to není úplně jednoduché) než e-maily nebo obálky s PP. Ty první se tak nějak sbírat nedají a z hlediska historie to je na nic (sebrané e-maily asi vycházet knižně nebudou) a ty druhé jsou k ...

regula_jan

Moderátor
#6 - 24. 12. 2013, 23:33

Určitou zajímavost i ten nádech lovce v podstatě chápu.
Pro mě je problém to, že už je to "moc soukromé" a prakticky je to pro poštu jen a jen byznys (i to je vlastně v pořádku), ale tak nějak se to prezentuje, jako že je to vlastně pro sběratele. Kapku v tom vidím analogii s PČ1919 a když půjdu do krajnosti tak i s nežádoucím vydáním. Ale pokud to někdo sbírat chce, tak proti tomu nic nemám.
Ale je to i další věc, která mě odradila od pokračování ve sbírání ČR. Protože mi to už nesmyslně lezlo do peněz. Stačí, pokud člověk chce mít všechny hodnoty automatovek. A toto bych už vážně nedal. A abych to očesal jen na "základ" dle emisního plánu, to bych popřel způsob, jakým jsem sbíral do teď.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor
#7 - 25. 12. 2013, 03:55
Určitou zajímavost i ten nádech lovce v podstatě chápu. Pro mě je problém to, že už je to "moc soukromé" a prakticky je to pro poštu jen a jen byznys (i to je vlastně v pořádku), ale tak nějak se to prezentuje, jako že je to vlastně pro sběratele. Kapku v tom vidím analogii s PČ1919 a když půjdu do krajnosti tak i s nežádoucím vydáním. Ale pokud to někdo sbírat chce, tak proti tomu nic nemám. Ale je to i další věc, která mě odradila od pokračování ve sbírání ČR. Protože mi to už nesmyslně lezlo do peněz. Stačí, pokud člověk chce mít všechny hodnoty automatovek. A toto bych už vážně nedal. A abych to očesal jen na "základ" dle emisního plánu, to bych popřel způsob, jakým jsem sbíral do teď.

To jsem tak přímo napsat nechtěl.

Jiná otázka je, co vlastně není nežádoucí vydání, když půjdeme do důsledků. Vylezou nám z toho bez poskvrnky akorát kytičky, domečky a Zeman. A možná ty automatové, kdyby těch automatů bylo o dost víc a přístupnější.

Takové sice krásné, ale malonákladové aršíky jako Relikviář sv. Maura jsou žádoucí nebo nežádoucí vydání? Ten náklad - za účelem pokrytí poštovních potřeb - by se hodil někam do Polynésie nebo Karibiku, pro 10 mil. je to málo, pokud to má sloužit k lepení na dopisy. Navíc, stejně ti na poště nalepí apost a ne známky a třeba si budeme čumkarty vyplácet jedině SMSkou (když nepůjdeme na poštu pro apost) a známky (jakékoliv) se budou tisknout s tím, že je budou kupovat už jen výhradně sběratelé a nebudou mít ani žádnou faktickou platnost. A prodávat se budou za dvojnásobek hodnoty na nich vytištěné, to kdyby je někdo náhodou chtěl přece jen na dopis nalepit.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor
#8 - 25. 12. 2013, 04:00

V podstatě se dá říci, že pošta tvrdě pracuje na likvidaci filatelie. A do značné míry i na svém sebezničení. Nakonec bude dopravovat už jen balíky, na vše ostatní bude internet a mobil.

regula_jan

Moderátor
#9 - 25. 12. 2013, 17:55
V podstatě se dá říci, že pošta tvrdě pracuje na likvidaci filatelie. A do značné míry i na svém sebezničení. Nakonec bude dopravovat už jen balíky, na vše ostatní bude internet a mobil.

Pavel_III napsal/a:

To jsem tak přímo napsat nechtěl.

Jiná otázka je, co vlastně není nežádoucí vydání, když půjdeme do důsledků. Vylezou nám z toho bez poskvrnky akorát kytičky, domečky a Zeman. A možná ty automatové, kdyby těch automatů bylo o dost víc a přístupnější.

Takové sice krásné, ale malonákladové aršíky jako Relikviář sv. Maura jsou žádoucí nebo nežádoucí vydání? Ten náklad - za účelem pokrytí poštovních potřeb - by se hodil někam do Polynésie nebo Karibiku, pro 10 mil. je to málo, pokud to má sloužit k lepení na dopisy.

S tím se dá taky souhlasit

Otázkou je, jestli si to pošta už taky neuvědomila a nepokouší se ještě ze zbylých sběratelů "vytřískat " co se dá a pak už jen služby jako např. PPL aj.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.