Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Poslední rozloučení s následníkem trůnu bych zařadil na první místo možných vysvětlení fotografie.
Ministerstvo války oznámilo armádní pohřeb. Černé prapory a další nařízující omezení se týkala jen vojska. Nastoupená jednotka není přímým účastníkem pohřbu, který se konal na jiném místě. Představitelé státních institucí a různých spolků uctilo památku arcivévody. Prolistoval jsem dobové ilustrované časopisy a našel obrázky jásajících Sokolů v průvodu brněnskými ulicemi při sletu v červenci 1914. Protože v létě nosím tričko s krátkými rukávy, přijdou mi lidé, oblečeni podle tehdejších zvyklostí, na všech obrázcích včetně obrázku poštovních vozků, až moc "nabalení".
Ještě jedno chlubeníčko...
podařil se mi jeden pěkný úlovek na jedné burze....
Zásilek s tímto dvouřádkovým rámečkovým razítkem, o kterém jsem se zde vlastně ani ještě vůbec nezmiňoval, moc dostupných není...
Razítko "NACH ABGANG DER POST"
Přídavné razítko sloužící k oražení zásilek přijatých po provedené expedici a zůstavalo tak do druhého dne nevypravené... dnes tam lepíme modrobílou samolepku "Z"...
To byl příspěvek 1473... týkal se stého výročí narození Vladimíra Vaška, které tehdejší Československá pošta nemohla v roce 1967 nechat bez povšimnutí. Příležitostná poštovní razítka byla u této příležitosti na mnoha poštovních úřadech v zemi...mě z brněnské dvojky, na zásilce prošlé poštovním provozem chybělo....
Uz nechybí!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.