Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

Vytvořeno:
3. 3. 2017, 20:58

já hledám jeden šálek a podšálek s tímto dekorem od O.Prutschera,-Metropolis. moc se mi nedaří ani v aukčních sinich.Je tak pro zajímavost. Obrázky: ...

Davide, proč to sem opět dáváte? Vlákno bylo o Ostrově, tato vaše je Březová...
Je to velmi krásný porcelán, ale s Ostrovem a původním dotazem to nemá nic společného!

sunny1sis

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2017

Vytvořeno:
3. 3. 2017, 21:34

Dobry den pane Packa,

netvrdim, ze musi ist o nieco prevratne, "servis" Calais a Empire sa mi velmi pacia, preto som potrebovala nejake info, z coho sa moze skladat, kedze kombinacia cukrenka+konvicka+miska na omacku moc zmysel nedava. Dalsie typy/znacky sme si tam asi dali vramci prijemnej konverzacie, co nam z dalsich setov chyba. Plus niekde som tu uz natrafila na pohorsenie sa nad zakladanim novej a novej temy na kazdy kus osobitne. Az je to chyba, mozem zalozit samostatne temy. Na odkaze "Sypka" je prave podla popisu a fotiek podobny servis ako moj Calais, tvar zhodny, dekor podobny. Prosim, nezlobte se, ked je tema spatne, kludne ju zmazte, skusim to nanovo po jendom.

packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

Vytvořeno:
3. 3. 2017, 21:55

Dobry den pane Packa, netvrdim, ze musi ist o nieco prevratne, "servis" Calais a Empire sa mi velmi pacia, preto som potrebovala nejake info, z coho sa moze skladat, kedze kombinacia cukrenka+konvicka+miska na omacku moc zmysel nedava. Dalsie typy/znacky sme si tam asi dali vramci prijemnej konverzacie, co nam z dalsich setov chyba. Plus niekde som tu uz natrafila na pohorsenie sa nad zakladanim novej a novej temy na kazdy kus osobitne. Az je to chyba, mozem zalozit samostatne temy. Na odkaze "Sypka" je prave podla popisu a fotiek podobny servis ako moj Calais, tvar zhodny, dekor podobny. Prosim, nezlobte se, ked je tema spatne, kludne ju zmazte, skusim to nanovo po jendom.

Sunny, možná jste mne špatně pochopila, ale proti vám nemám naprosto nic!
Jsem řadový uživatel, stejně jako vy.🙂

packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

Vytvořeno:
4. 3. 2017, 15:14

sunny1sis napsal/a:

... "servis" Calais a Empire sa mi velmi pacia, preto som potrebovala nejake info, z coho sa moze skladat, kedze kombinacia cukrenka+konvicka+miska na omacku moc zmysel nedava....
... Na odkaze "Sypka" je prave podla popisu a fotiek podobny servis ako moj Calais, tvar zhodny, dekor podobny.

Ty tři kousky, jak sama uvádíte, nejsou stejné - rovné ostré tvary cukřenky s konvičkou a proti tomu macatá oblá mléčenka.

Cukřenka a konvička patří k čajovému/kávovému servisu s názvem tvaru Calais.

Omáčník patří k servisu jídelnímu ( talíře, servírovací mísy, terina atd) s názvem tvaru Empire II

Co je spojuje, je výrobce a druh dekoru (obtisky s pásy růží)

Servis prodávaný v Sýpce nemohu příliš hodnotit, protože toho moc není vidět.
Tvar je Calais, s tím se dá souhlasit, ale víc nemohu potvrdit. Dekor mně přijde jen jako jiný typ obtisku...
... a pokud se na netu poohlédnete po úžasných návrzích dekorů Josefa Emanuela Margolda, tak lze jen těžko uvěřit, že by tento servis měl "v práci" právě on.

packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

Vytvořeno:
4. 3. 2017, 15:16

Oprava prvého odstavce !!! 😃

Ty tři kousky, jak sama uvádíte, nejsou stejné - rovné ostré tvary cukřenky s konvičkou a proti tomu macatá oblá nádobka na omáčku.

Petr Ostrava

Uživatel

Zaregistrován:
12. 3. 2017

Vytvořeno:
12. 3. 2017, 11:36

Taky od nich něco máme ,jen to má různé označení.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

ejwy

Uživatel

Zaregistrován:
12. 3. 2017

Vytvořeno:
12. 3. 2017, 15:37

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda má tento porcelán nějakou hodnotu. Děkuji

Obrázky:

vctvrt

Uživatel

Zaregistrován:
28. 1. 2019

Vytvořeno:
28. 1. 2019, 22:57

ma nekdo calais s cernozlatym dekorem, cela jidelni sada...

lucius99

Uživatel

Zaregistrován:
5. 12. 2020

Vytvořeno:
5. 12. 2020, 17:48

Zdravím, mám řadu věcí z této sady, zejména talířů, mísu, cukřenku a pod. Zřejmě větší část z původní kompletní sady. Možná bych to prodal, dejte vědět, jestli to ještě sháníte.

lucius99

Uživatel

Zaregistrován:
5. 12. 2020

Vytvořeno:
5. 12. 2020, 17:49

upřesňuji, ty s tím růžovo-zeleným květinovým dekorem, viz výše.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.