Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
tynucha

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2014

#1 5. 2. 2014, 13:48

Dobrý den, předem se omlouvám, bude-li můj dotaz stupidní, jsem v tomto oboru diletant :-) Zajímalo by mě, jak poznat značku u porcelánu bez značky, pokud na spodku naleznu třeba jen čísla nebo vůbec nic, ale narazím (na internetu) na něco velmi podobného se značkou. Konkrétně např. toto:
obr.1 je bez značky, pouze vytlačená číslice 7 na obou kusech.
obr.2 jsem našla na internetu udané pod značkou P&L, 2.pol.19.stol.

dále
obr.3 a 4 by podle toho, co jsem kde našla, měl být Royal Dux, ale ani na jednom sousoší není odpovídající značka. Je to padělek?

a do třetice obr.5 - pokud jsou na kusu udaná pouze čísla, je nějaké možnost značku a stáří určit?

Moc děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#2 5. 2. 2014, 18:34

Hmm, najít někoho kdo to má v oku.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
ludka

Uživatel

Zaregistrován:
8. 11. 2013

#3 5. 2. 2014, 19:25

oba porcelánové servisy vyraběla porcelánka Ostrov u Karlových Varů.Na počatku 20.stol. se vrátily k empírovým hladkým tvarům.V Ostrově byla porcelánka zrušená v r.1949.

Profilový obrázek
tynucha

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2014

#4 6. 2. 2014, 10:13

ludka: Aha, takže to P&L je Pfeiffer & Löwenstein? Moc děkuji i za toho nakopnutí.
Gorila: toho jsem se bála :-) Takže nezbývá než prohledávat internet a hledat vodítka k určení. Děkuji za odpovědi.

Profilový obrázek
cap

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2013

#5 6. 2. 2014, 10:52

Rokokové sošky - nevidím důvod, proč uvažovat o falzu.
První sošku má Dux ve výrobním repertoáru dodnes: Kanapíčko rokoko -(výr.č. 192) v několika barevných variantách, druhou sice ne, ale takto značený Dux je běžný. Cituji z ofic. stránek Royal Dux:
Made in Czechoslovakia - státní identifikační označení, po roce 1920 povinné, po roce 1945 běžně užívané na veškeré zboží určené k vývozu
Royal Dux Czechoslovakia - razítko barevné v různých velikostech, značka neregistrovaná tištěná na mnoha výrobcích bez růžového trojúhelníku

Profilový obrázek
tynucha

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2014

#6 6. 2. 2014, 13:42

Děkuji, to jsem netušila, myslela jsem, že růžový trojúhelník musí být vždy. I ten druhý model by měl být v nabídce pod číslem 141.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.