Moderátoři: numismat, smith

janmuz

Uživatel

Zaregistrován
4. 4. 2012

#1 - 4. 4. 2012, 16:35

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala, zda je reálné se věnovat sběru dokumentů, tiskopisů, knih, obrázků, apod.z oblasti personalistiky a mezd. Tedy jakékoliv dokumenty, které se týkají pracovních poměrů zaměstnanců před rokem 1960 (pracovní smlouvy, dotazníky, potvrzení, korespondence se zaměstnanci, apod.).

Dostaly se mi nyní do rukou nějaké dokumenty (pracuji v tomto oboru) a začínám přemýšlet, zda se tomu nezačít věnovat, ale nemám s tím vůbec žádnou zkušenost a uvědomuji si složitost vzhledem k ochraně osobních údajů.

Budu ráda i za případnou radu, kde začít s hledáním, které zdroje jsou nejefektivnější, apod.

Děkuji Vám,
Jana M.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#2 - 4. 4. 2012, 17:04

Problem s ochranou osobnich udaju o 50 a vice let starych dokumentu bych nevidel. Zkuste pro zacatek treba nejake antikvariaty (na netu jich je spousta) a uvidite jaka je nabidka.

janmuz

Uživatel

Zaregistrován
4. 4. 2012

#3 - 4. 4. 2012, 17:29

Děkuji za radu.

S tou ochrannou údajů jsem to měla na mysli v tom směru, že i v historii něco takového fungovalo a dokumenty se jistě ničily. Je také složité chytnout tu správnou terminologii z té doby. Ale odvahu na to mám.🙂

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#4 - 4. 4. 2012, 18:53

Třeba vojenské dokumenty (personální) se na vojenských posádkách likvidují po třech letech - jen pro ilustraci.
U podnikových dokumentů se mohlo stát, že neskočily v kotli nebo na skládce, ale bude to minimální množství.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.