Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

Profilový obrázek
vanulikph

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2008

#1 30. 3. 2008, 10:17

Získal jsem pár listů známek, rád bych si začal postupně rozšiřovat sbírku. Ale pouze jako hobby na koukání, zatím nemám ambice shromažďovat vysoce cenné série. U nás v antikvariátu jsem si dokoupil známky Deutche Reich a Protektorát, á 0,50 Kč obyčejné ražené. Měl bych zájem právě o série nižších hodnot - pokud byste prosím někdo měli tato starší období navíc, nebo věděli o někom, kdo se sbírky zbavuje - prosím napište na vanulikph@seznam.cz 😳

Profilový obrázek
skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

#2 18. 4. 2008, 20:15

Možná ti budu noci pomoci.Mám tam pár zbytečností z protektorátu a DR.Sice dost mi toho bylo ukradeno,ale já to nekupoval,ale měl jsem to z výměn.Pouze námět AH mi něco stál,ale tady se nejednalo o peníze,ale spíš o to,že pokud seženeš AH navíc s přetiskem a nebo s kupony či vyšší nominály a navíc to seženeš s datem jeho narozenin,tak to má spíše než pro filatelisty cenu pro fašisty a sciny.Ale i to jsou lidé.Jen trochu jinak ujetí.
To samý platí pro jakýkoliv příplatkový známky z tý doby.Mimořádně vzácný jsou pak veškerý frankatury nad 2,4 K a nebo i paradoxně jednoznámkové frankatury 5 H lipová ratolest,neboť ta pochází ze slepeckýho psaní.Mám tam jeden kufřík plný výstřižků z tohoto období.Tam jsou pak dobrý veškerý služební známky,doplatní známky a hlavně GD-OT a veškerý novinový známky zvlášť pokud jsou na nich privátní zoubkování.Celkem zajímavý je i kompletace poštovních úřadů z Prahy.V tý době Praha používala již 88 poštovních úřadů.Nejběžnější je Praha 25,to je třídička dopisů.Dá se s tím blbnout do alelujá.Sežeň mi nějaký pásky a nebo bloky Hradčan,soukromá zoubkování a nebo perfíny na nich a je možné se domluvit na výměně.Už to doma skladuju dobrých 13 let.Je toho plnej kufřík 302010 cm.Na váhu to má tak 2,5 kg.
Skrblík

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.