dopisy se kontrolují taky i když ne tak důkladně. Ze zámoří objednávám často a sem tam se jim to podaří odhalit. Tipuju ale, že tak 90% podobných zásilek projde bez povšimnutí.
Já musel za 5 let jednou jedinkrát na Plzeňskou kvůli dopisu. Nechápal jsem proč, protože aršík v něm měl hodnotu 100 kč. Měl jsem sebou výpis z PayPalu a sami úředníci se divily proč mě obesílali. Šaškoval jsem tam 2h a stálo mě to 100 Kč za uskladnění dopisu 👿 Mezi tim mi došli desítky dopisů bez povšimnutí.
P.
Veľmi zaujímavý článok ohľadne predaja/nákupu prostredníctvom Ebay - rieši predčasné ukončenie aukcie, keď sa predajcovi zdá byť cena príliš nízka alebo dostane lepšiu ponuku napriamo a prihadzovanie si predajcom na vlastnú aukciu z iného nicku.
Na Ebay číhajú tzv. lovci odškodného, Spolkový súdny dvor rozhodol proti nim
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zdravím,
před pěti lety jsem se tu pochlubil se svojí smutnou zkušenosti z PayPalem, kdy mně prodejce (tuším s jedním komentářem) poslal prázdnou obálku, já si její rozbalení zdokumentoval na video, protože jsem tak nějak tušil a PayPal vše velmi rychle smetl pod koberec a spor jsem prohrál, prodejci stačilo uvést podací číslo a to byl pro ně důkaz, že vše proběhlo v pořádku.
Teď jsem dostal za vyučenou v opačném gardu a to na Ebay, poslal jsem obálku kupujícímu, který po měsíci kontaktoval Ebay s tím, že bankovka nedošla. Už podle adresy a jména adresáta (HK L) jsem měl tušení, že můžou nastat problémy a potvrdilo se. Nahlásil jsem reklamaci na poště a asi po týdnu mi od nich přišlo potvrzení, že si adresát zásilku převzal a důvod pro vrácení peněz není.
Aniž by mě kdokoli ze zákaznické podpory Ebay kontaktoval či cokoli jakkoli vyšetřoval, dostal jsem jen automatický email, že kupujícímu byly z mého PayPal účtu vráceny peníze a ať se příště polepším.
Suma sumárum jsem bez bankovky, bez peněz a dokonce v mínusu, protože PayPal účtuje přijatou platbu sníženou o poplatek, ale náhradu provádí v plné výši.
Podací číslo nebo oficiální potvrzení pošty o tom, že zásilka byla v pořádku doručena pro ně nepředstavuje "valid proof of delivery".
Kupující nekomunikuje, jak jsem zjistil, používá více účtů s adresami obsahujícími iniciály místo jmen, v mém případě se doručovalo na adresu pizérie místo standardní adresy.
Tolik peněz jim platím na poplatcích jen proto, abych přišel na buben.
chybotisky stalo se mi též..zmrd si naobjednal dost zboží, pak se zeptal kde je zásilka..podle tracku jsem viděl, že na jeho poště. Otevřel spor a vyhrál..Pošta pak odmítla mojí reklamaci, prý zboží bylo doručeno.
Tracking number a screen pošty, že zboží bylo uloženo na poště nebylo pro ebay nic.
Pre tieto negatívne skúsenosti nepredávam na ebay. Väčšinou sporov vyhrávajú Američania. A môžeš mať hoci aké argumenty, že tovar bol odoslaný, dokonca prevzatí.
Preferujem delcampe.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.