Zaregistrován
10. 1. 2011
Reaguji na odkaz Numpsziho: Takže už nemají - Dostepnosc : Brak = Dostupnost : Není
Zaregistrován
1. 7. 2008
A já si říkal, proč se najednou objevily na Aukru tyhle vyšší nominály u různých prodejců ...
U nás se to stalo přece taky, ale na to vzpomínají spíše starší či letití sběratelé - emise 53 + 61 ... dříve se za UNC (ruské, české tisky) dávaly hodně slušné peníze a pak najednou banka pustila hromady neperforovaných od 53 do 92 a cenné zůstaly jen některé varianty
mimochodem, toto se už v minulosti stalo např. v Německu (nevydané 200 a 500 M / DDR) - ale je fakt, že tohle je ve zcela jiném měřítku; škoda, že jsou DEM z NSR stále ještě směnitelné a vyšší nomínály (od 100 DEM výše) jsou už v dost nerozumných cenových relacích
Zaregistrován
30. 3. 2008
ceny DM mě taky mrzí. Taková 500 nebo 1000 DM je ve slušném stavu pro většinu lidí už příliš drahá. Co si ale pamatuju, tak zrovna tobě se cca před dvěmi lety podařilo na áčku vydražit konvolut vyšších nominálů za hubičku.
Zaregistrován
1. 7. 2008
Bohužel, mně ne😞 já jednu sbírku hodnotil (mimo Aukro), ale prodejce si chtěl bankovky nechat a prodal mi jen 50 DEM/60 za poměrně rozumnou cenu, kterou měl v dubletu.
Zaregistrován
1. 1. 2009
ono nemusíme chodit až tak daleko, za starší série Kulhánkovy emise se přeci taky platily slušné peníze a potom se najednou vysypala zásoba a ceny spadly zpátky k nominálu.
Tyhle pohyby cen a nabídky jsou normální, co mě zaráží je směšně nízká prodejní cena. NBP v prekluzivní době vyplácela za nominální hodnotu jednoho alba skoro 1000zl a teď ho pouští za pětinu ceny.
SBČS později ČNB nabízela veřejnosti svoje zásoby za ceny zhruba odpovídající nominálu.
Zaregistrován
27. 2. 2010
Včera a dnes bylo v Brně setkání sběratelů na Výstavišti. Z 99% známky a pohlednice. Bankovky skoro, resp. vůbec, žádné. Na jednom stánku měli jakousi knížku o polských inflačních bankovkách - a až teď vidím, že to bylo to album, o kterém teď mluvíte.
Co se týká prodeje ČNB emise 1953 a dále. Není radno jitřit staré rány...
Zaregistrován
1. 7. 2008
A je to tu! (podle ceny nějak Zlotý posílil😃 )
http://aukro.cz/polsko-polsky-bankovek-unc-art-23-i5281765448.html
Zaregistrován
14. 9. 2008
Polsti sberatele se vetsinou shoduji:
Ogólnie NBP zrobił wielkie świństwo kolekcjonerom
Jinak je toho plne allegro .. mozna za chvili i aukro
Zaregistrován
10. 1. 2011
Kontaktoval jsem tři své polské přátelé - sběratele (obchodníky).Jednoho osobně v Ostravě a dvěma
jsem zatelefonoval. Zde je jejich reakce v několika bodech:
1) Co to je 23000 alb pro Polsko a okolí?
2) Nejlepší bankovky vytaháme - zbytek hodíme do konvolutů
3) Chvíli počkáme - co mělo cenu, bude ji mít opět - žádná panika
Toť malý exkurs k severním kolegům...
Zaregistrován
16. 2. 2008
To jako že sběratelů bankovek Polska je mnohem víc než 23 000 ?😲 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.