Moderátoři: numismat, smith

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#241 - 27. 3. 2020, 13:56

napsal/a:
Podle vás jsem sice sběratel s komickými postoji, ale...

s vašimi sběratelskými postoji dlouhodobě souhlasím. Reagoval jsem na situaci, kterou jste tu vytvořil a která je navíc podle mně dost nefér. Začal jste dosti nekompromisním tvrzením a pak už jste se v tom všichni plácali.

Pokud bych sbíral staré náboženské tisky tak můžu dojít k podrobným znalostem ve všech možných ohledech a určitě si pořádně rozšířím obzor. Ale nemyslím si, že k tomu abych byl dobrý sběratel biblí, musím se stát teologem natož tak ještě v rámci nějaké komparace překladů a podobně - to je naprostá utopie. (jen aby bylo jasno: mluvím o tom, že to není pro sběratele nezbytnost, ne že to není možné).

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#242 - 27. 3. 2020, 14:04
Nejdříve si pořádně přečtěte názory druhých, než budete druhé soudit. Moje názory a zastavení prodeje sbírky majitelem, jsou dvě nesouvisející skutečnosti. Z tohoto důvodu se vyhněte skandalizování mé osoby. Zde se nejednalo o fiktivní možnost prodeje, ale na stole byla skutečně možná nabídka, kterou majitel stornoval především také z důvodu nevychovanosti, kterou jste v předposledním slově předvedl také Vy, kdy jsem byl nepřímo obviněn ze lži. Prostě majitel chtěl poznat možné budoucí zájemce a to byl mým prostřednictvím jeho text. Můžeme se rozcházet v názorech, ale některé reakce byly z pohledu majitele vůči jinému-mému-názoru dost nevychované.

Jak a proč se mám vyhnout skandalizování vaší osoby????? Jak jsem to udělal???? O nějaké možnosti prodeje nějaké sbírky knih, v které má být i Bible Benátská jste se začal ohánět až se s vámi nikdo nechtěl bavit. A zde na stole od vás rozhodně nic nebylo jak píšete. A že jsem vás obvinil ze lži??? Tak to už je opravdu trošku moc. Přečtěte si to všechno ještě jednou.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#243 - 27. 3. 2020, 14:05
napsal/a: Podle vás jsem sice sběratel s komickými postoji, ale... ...

Ale pane kolego, v tom s Vámi zcela souhlasím a ani já i po několika skoro celodenních polemikách s majitelem nemám jeho znalosti a nikdy je mít nebudu. Podstatou jsou ale jiné důvody. Byl jsem schopen vést tyto diskuze bez pomoci internetu, byl jsem ochoten nad některými věcmi přemýšlet, pochopil jsem, že tuto problematiku nelze brát z pohledu černobílého vidění světa, ale především na základě pomyslného kladení argumentů na obě dvě misky vah a především jsem se k němu vždy a za všech okolností choval slušně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#244 - 27. 3. 2020, 14:08
Zde se nejedná pouze o Bibli benátskou, ale o celý komplet biblí a to jak vytištěných v cizině (Bible Benátská), tak několik výtisků Českých pražských biblí, ale také tři bible Jednoty bratrské. Samozřejmě jde o oba herbáře a další drobné tisky Nového města pražského atd. Majitel patří k lidem staršího data narození a proto většina jeho kolegů již s nakupováním skončila, někteří z nich již nejsou mezi námi. Jelikož již nemá kontakty na mladší sběratelskou generaci, byl jsem osloven já. Když z této snahy sešlo, pravděpodobně byl osloven mladší syn jeho zesnulého kamaráda, který také staré tisky sbíral. Ty zdědil jeho syn, ale sběratelství se nevěnovat. V současné době již prodej není aktuální-tedy pravděpodobně došlo k dohodě o prodeji jako celku, protože nový majitel disponuje potřebným kapitálem. Tuto informaci ale nemám ověřenou. Pravda je ale taková, že prodej byl proveden jiným směrem, než byl původně zamýšlen.

A všechno se to zvládlo za jedno dopoledne.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#245 - 27. 3. 2020, 14:16
P-F
A všechno se to zvládlo za jedno dopoledne.

Víte, kvalitní komplety jsou prodejné velmi rychle. Nový majitel dost přesně věděl o co se jedná, v historii tyto položky viděl. Nedávno kolega prodal velkou sbírku mincí, kdy večer zavolal případnému zájemci, který druhý den přijel a po prohlídce v řádu pár desítek minut, byl obchod uzavřen, včetně finančního vyrovnání. Pokud budu prodávat svojí sbírku, jsem si jist, že oslovený zájemce kývne okamžitě. Pouze předmětem bude dohoda na termínu setkání. Co je na tom tak nepochopitelného? Sbírka bude během rozhovoru v řádu pár minut zamluvena a k vyrovnání a předání dojde neodkladně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#246 - 27. 3. 2020, 14:16

Hilaris kde jste byl celé dopoledne? :-)))

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#247 - 27. 3. 2020, 14:57
P-F
Čeho si mám vážit? Vždyť vy jste nic nenabídl, jenom jste všem napsal, že jedině vaše názory jsou správné a když jste pochopil že ne každý s tím souhlasí tak přijde trest v neuskutečnění nějaké fiktivní nabídky

Zde je odpověděl na vaší výhradu, že si nejste vědom lži. Já jsem reagovala na poslední část vaší věty-fiktivní nabídky. Termín fiktivní znamená vymyšlená nabídka. Ano, jednalo se o neviditelnou nabídku, ale ta se za jistých okolností mohla zhmotnit. To, že se zhmotnila ve prospěch jiného člověka, je věc jiná.

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#248 - 27. 3. 2020, 15:15

Evropa1 - jako důkaz mojí lži je vaše neviditelná nabídka? Tak to potom klobouk dolů. Za jistých okolností se ta nabídka mohla zhmotnit, to už můžete rovnou zhmotnit tmu. Nevěřím vám ani slovo, ale docela jste mě pobavil.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#249 - 27. 3. 2020, 15:22
P-F
Evropa1 - jako důkaz mojí lži je vaše neviditelná nabídka? Tak to potom klobouk dolů. Za jistých okolností se ta nabídka mohla zhmotnit, to už můžete rovnou zhmotnit tmu. Nevěřím vám ani slovo, ale docela jste mě pobavil.

Tuto diskuzi jsem chtěl ukončit s tím, že jsem byl ochoten popřát hodně sběratelských úspěchů. Po tomto vašem příspěvku to ale neudělám, protože vás považuji za nemorálního člověka, který se chová pouze jako flašinet a druhého, který mu nesedí, pouze osočuje.

Prosím, již nereagujte na moje příspěvky-s vámi již nehodlám ztrácet čas. Zároveň si buďte jist, že z mého směru známostí k vám nepřiputuje žádné budoucí upozornění na možnou nabídku, pokud se tato možnost vyskytne.

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#250 - 27. 3. 2020, 15:39
Tuto diskuzi jsem chtěl ukončit s tím, že jsem byl ochoten popřát hodně sběratelských úspěchů. Po tomto vašem příspěvku to ale neudělám, protože vás považuji za nemorálního člověka, který se chová pouze jako flašinet a druhého, který mu nesedí, pouze osočuje. Prosím, již nereagujte na moje příspěvky-s vámi již nehodlám ztrácet čas. Zároveň si buďte jist, že z mého směru známostí k vám nepřiputuje žádné budoucí upozornění na možnou nabídku, pokud se tato možnost vyskytne.

Jak si můžete dovolit něco takového napsat? Proč bych si to měl nechat líbit? Ani jednou jsem vás neurážel, narozdíl od vás.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.