Zaregistrován
6. 10. 2016
No vidíte, opět zcela chybná a zkratkovitá reakce.
Majitel této sbírky zde tuto diskuzi sledoval a po Vaší reakci zareagoval tím, že prodej tímto směrem zastavil. Já jsem pouze jako prostředník, který se snažil jeho sbírku prodat zde, oznámil, že prodej zde nebude možný.
Jak se říká, za dobrotu, na žebrotu, nebo každý dobrý skutek bude následně po zásluze potrestán. Proto lituji toho, že jsem měl zájem, aby sbírka skončila mezi zájemci těchto stránek. Příště již tak naivní opravdu nebudu!!!
Přijde mi že každý mluvíme a čteme úplně něco jiného, aspoň podle vašich reakcí. Co napíšete vy je správně a co ostatní je špatně, chybná a zkratkovitá reakce, snůška plácání pátého přes deváté. A už vůbec nevím co jste udělal za dobrotu pro žebrotu.
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já jsem "pouze" v dobré víře byl připraven zprostředkovat krásnou sbírku starých českých tisků od jednoho velkého sběratele lidem z těchto stránek. To, že proběhla nějaká diskuze a ta majitele zklamala je věc následná. Já zde pouze prezentuji jeho rozhodnutí. Nic víc a nic míň. Co bych za to dal, kdyby nějaký prostředník byl ochoten na těchto stránkách nabídnout kvalitní mince. Myslíte, že bych si toho vážil stejným způsobem, jak Vy si "vážíte" této možnosti?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
21. 2. 2014
Dobrý den,
nemám čas účastnit se zdejších grafomankých pašií, ale představa, že bibli si od starého pána může koupit jen člověk, který prokáže dostatečnou teologickou zběhlost (a dle Evropa1 ještě ty správné názory), mi příjde komická.
I když s myšlenkou širokého rozvíjení znalostí, které se týkají předmětů jež sbírám, plně souhlasím...
Zaregistrován
6. 10. 2016
Čeho si mám vážit? Vždyť vy jste nic nenabídl, jenom jste všem napsal, že jedině vaše názory jsou správné a když jste pochopil že ne každý s tím souhlasí tak přijde trest v neuskutečnění nějaké fiktivní nabídky
Zaregistrován
6. 10. 2016
S tím souhlasím
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nejdříve si pořádně přečtěte názory druhých, než budete druhé soudit.
Moje názory a zastavení prodeje sbírky majitelem, jsou dvě nesouvisející skutečnosti. Z tohoto důvodu se vyhněte skandalizování mé osoby.
Zde se nejednalo o fiktivní možnost prodeje, ale na stole byla skutečně možná nabídka, kterou majitel stornoval především také z důvodu nevychovanosti, kterou jste v předposledním slově předvedl také Vy, kdy jsem byl nepřímo obviněn ze lži. Prostě majitel chtěl poznat možné budoucí zájemce a to byl mým prostřednictvím jeho text. Můžeme se rozcházet v názorech, ale některé reakce byly z pohledu majitele vůči jinému-mému-názoru dost nevychované.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ani ve vašem případě nechápu, že-jako někteří další-si dovolujete napsat nepravdu. Prodej dané sbírky nebyl podmíněn souhlasem s mými názory, ale majitel nabídku mým prostřednictvím stornoval, protože se mu nelíbilo chování některých jednotlivců-to byl primární důvod.
Každý má právo prodat svoji sbírku tomu, kdo splní jeho nároky. Někdo se honí po penězích a je mu zcela jedno, kde jeho sbírka skončí. Jiný vybudovat sbírku s velkou přidanou hodnotou a chce najít vhodného kandidáta, který bude v jeho díle pokračovat. Prostě nechce svoje mince např. prodat nějakému šmelináři, který se bude honit pouze za mamonem a bude ochoten jeho mince zničit vyleštěním, aby byly lépe u novodobých, dobře zajištěných, "shromažďovatelů" prodejné. Takto zničených mincí jsem viděl velké počty a původní majitelé se musí obracet v hrobě.
Já mám svojí sbírku zamluvenou již delší dobu dvěma lidmi a dnes již vím, že se mezi nimi nebudu rozhodovat, protože v případě jednoho z nich si nejsem jist jeho ochotou pro tuto sbírku něco odpovídajícího udělat. Mohlo by mně to být jedno, peníze bych dostal, ale...
Podle vás jsem sice sběratel s komickými postoji, ale...
Delší čas mám zamluven komplet o pár velmi zajímavých položkách a toto privilegium jsem získal pouze na základě určitých znalostí a slušného chování. Ani zde se majitel neuchýlil k prodeji podle hesla-kdo dá víc.
Zaregistrován
20. 2. 2019
Evropa1: Mohu se zeptat, kterým směrem bude prodej Bible pokračovat?
Zaregistrován
28. 11. 2017
Chlapi vzdejte to, nemá to cenu. Vždyť jsme z něho nedostali ani takovou prkotinu jako jestli se mu líbí více delfín, prasata nebo mořské panny. A Vy byste hned chtěli benátskou bibli??
Zaregistrován
22. 7. 2011
Zde se nejedná pouze o Bibli benátskou, ale o celý komplet biblí a to jak vytištěných v cizině (Bible Benátská), tak několik výtisků Českých pražských biblí, ale také tři bible Jednoty bratrské. Samozřejmě jde o oba herbáře a další drobné tisky Nového města pražského atd.
Majitel patří k lidem staršího data narození a proto většina jeho kolegů již s nakupováním skončila, někteří z nich již nejsou mezi námi. Jelikož již nemá kontakty na mladší sběratelskou generaci, byl jsem osloven já. Když z této snahy sešlo, pravděpodobně byl osloven mladší syn jeho zesnulého kamaráda, který také staré tisky sbíral. Ty zdědil jeho syn, ale sběratelství se nevěnovat. V současné době již prodej není aktuální-tedy pravděpodobně došlo k dohodě o prodeji jako celku, protože nový majitel disponuje potřebným kapitálem. Tuto informaci ale nemám ověřenou. Pravda je ale taková, že prodej byl proveden jiným směrem, než byl původně zamýšlen.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.