Moderátoři: numismat, smith

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#581 - 2. 6. 2023, 09:32

Troufám si tvrdit že stav neodpovídá špičkové kvalitě pro investiční fond. Je to jako by jste v to to stejném záměru koupil luxusní minci s ouškem.

Berte to spíš jako námět k zamyšlení. Nevím jak je to zrovna u starých tisků, ale opravdu kvalitního aukčního "materiálu" je jako šafránu a to dokonce často i v případě dříve poměrně běžných věcí. Čímž nemyslím horizont dvaceti let, ale cca tří čtyř.

Zuzana_zu

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2022

#582 - 2. 6. 2023, 11:14
Jsem rád, že jsem si stihl ještě něco nakoupit než to tak brutálně zdražilo. Evidentně to vyskočila na cca 2021 a 2022 .... pozoruji to, protože sám sbírám mince. Částky jsou nesmyslné ale to je dobře ... za pár let se toho lidé budou chtít zbavit ale ty prachy nikdy vzhledem k množství co se bude prodávat zpět nikdy nedostanou... Bude tlak a ceny klesnou ... princip trhu. Teď je dobré prodávat ne nakupovat ...

Ze by i za tohle mohl covid? Lidi sedeli doma a bloumali na netu... Fakt je, ze v roce 2020 jsem zacala i ja, ale ne pres covid, ale genealogii, heraldiku a historii... A fakt nestacim zirat, kam se to splha. Jsem laik, neodhadnu cenu knihy, takze si 100% nekdy naletim, ale to asi k tomu patri.

Zuzana_zu

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2022

#583 - 2. 6. 2023, 11:18
Nádherná kniha, ale mimo mé možnosti, manžel by byl vdovec a děti siroty, co po ní zůstaly... Z toho si nic nedělejte - je to mimo možnosti většiny lidí. Nemám teď moc času sem chodit, ale jsem rád, že se řady zájemců o staré tisky rozšířily také o zástupce něžného pohlaví!🙂 Ještě k těm cenám. V rámci sběratelství mincí se poslední dobou stále častěji mluví o investičních fondech, které si špičkové mince vyzobávají právě za ceny nevidané. Je možné, že to takto bylo i s touto knihou... je to samozřejmě jen spekulace, ale divil bych se, kdybych se špičkové staré tisky tomuto trendu vyhnuly.

Pýřím se:-)) nicmene pro nas vsechny by bylo fajn, kdyby si spekulanti obratili svou pozornost jinam... Ptat se, kde nakupujete, je asi zbytecne, to bude jsko s houbami, taky nikdo nerekne sva mista. Ja bohuzel lovim jen na Aukru, FB, Bazosi a Sbazaru, antikvariatech. Na aukcni sine jsem si zatim netroufla...

Pivrlec

Uživatel

Zaregistrován
25. 8. 2010

#584 - 2. 6. 2023, 14:05

Pro Zuzana_zu: A mohu se zeptat na jaké úrovni děláte tu genealogii ... Ptám se protože už ji pár let dělám jako drobný přivýdělek. Obrázek je můj inzerát s odstraněnými kontakty aby jsem neporušoval pravidla ...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#585 - 2. 6. 2023, 14:19

napsal/a:

Pýřím se:-)) nicmene pro nas vsechny by bylo fajn, kdyby si spekulanti obratili svou pozornost jinam... Ptat se, kde nakupujete, je asi zbytecne, to bude jsko s houbami, taky nikdo nerekne sva mista. Ja bohuzel lovim jen na Aukru, FB, Bazosi a Sbazaru, antikvariatech. Na aukcni sine jsem si zatim netroufla...

Jen se pyřte - a já si budu užívat že můžu použít tento slovesný tvar. Nejspíš poprvé a naposledy 🙂

Aukcí se nebojte, je to skoro stejný jako aukro. Jen to má taky svá specifika - dražte buď přímo naživo nebo se s limitem držte při zemi.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#586 - 2. 6. 2023, 14:21

to Pivrlec - ale ten dekorativní tisk vypadá opravdu opravdu výborně!!!😮

Smím se zeptat kde jste přišel k takovému fontu??? Mohl bych prosím vidět nějaké další vaše práce?? (Případně můžete na jiryk@centrum.cz - ať to tu neplevelíme).

Zuzana_zu

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2022

#587 - 2. 6. 2023, 19:24

To Pivrlec: nedelam to profesionalne, spolu s praci se to neda. Takze zatim jen muj a manzela, jak z otcovske, tak matecni linie. Pouze otcove a matky. Bez sourozencu a druhych partneru. Dohromady pres 900 lidi, nejstarsi nalez 1534, kdy mlady mlynar prebira zivnost na Stropnici.
Jinak to mate fakt krasne, propracovane a graficky fakt moc pekne. Ted jsem chtela udelat tatinkovi strom na zed, jenze rozmer 1,2 x 3m me zaskocilo a to jeste by bylo malo citelne. Se tim zivite?

Zuzana_zu

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2022

#588 - 2. 6. 2023, 19:26

To Forpus.... Prijde mi to moc profi, ze tam nemam, se svymi chabymi znalostmi, co delat, ale kdyz rikate, dodam si odvahy:-)

Zuzana_zu

Uživatel

Zaregistrován
30. 5. 2022

#589 - 2. 6. 2023, 19:27
to Pivrlec - ale ten dekorativní tisk vypadá opravdu opravdu výborně!!!😮 Smím se zeptat kde jste přišel k takovému fontu??? Mohl bych prosím vidět nějaké další vaše práce?? (Případně můžete na jiryk@centrum.cz - ať to tu neplevelíme).

Zalozme tedy move tema, me to totiz take zajima, prosim.

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#590 - 22. 6. 2023, 20:58

Tak toho předraženého Haranta asi koupili přímo na hrad Pecka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.