Moderátoři: smith
peg napsal/a:
Mám dotaz na zkušenější ohledně podvodů na straně kupujících s prodejem přes aukce typu Aukro. Stalo se vám někdy, že by kupující tvrdil, že jste mu poslali jinou bezcennou minci stejné váhy (kterou by předložil), a takto nárokoval vrácení peněz od Aukra v rámci "bezpečné platby"? Jak by takový spor Aukro rozhodovalo? Jak se proti tomu bránit?
Pokud se obavate podvodu, nepouzivejte jako prodejce "bezpečné platby Aukro".
Z druhe strany muze mit kupujici analogickou obavu pri platbe predem.
Udelal jsem na Aukru nekolik tisic obchodu, a podvodnou zamenu nikdo nereklamoval ani neudelal. Jeden teenager mi poslal pulku konvolutu a zbytek opet vystavil, po hrozbe pravnikem vratil odpovidajici cast platby a napsal mi omluvu "Ja uz to vickrat neudelam". Problemy jsou spis s postou, ztracene, vykradene, poskozene a prolustrovane doporucene zasilky. Naopak cenna psani bez problemu, jednou prislo i nezalepene (obsah v poradku). I obycejna zasilka ze Slovenska s tisicikorunou, u ktere se proti svetlu dalo precist i seriove cislo, dosla v poradku.
U osobniho predani je snad potvrzeni zbytecne.
numismat@seznam.cz
to nezalepené CP nebylo odemně?🙂 jednou mi to kupující psal. no stane se😃
ferovyobchodnik@seznam.cz
Ne, odesilatel odstranil bezpecnostni pasku a pokusil se slepit zbytek, coz ovsem nevydrzelo. Divil jsem se, ze to posta prijala k preprave.
numismat@seznam.cz
Jen za listopad cca kopa lístečků, kdybych měl všechny papíry od všeho schovávat potřeboval bych archiv. Udělal jsem chybu že jsem ho nezkontroloval. Ale poslat jsem to poslal a nic zpět nepřišlo takže určo pokus o podvod. Už s ním byli problémy při platbě.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
To má znaky podnikateľskej činnosti (sústavná činnosť za účelom dosiahnutia zisku). Ten archív by si mal mať tak či tak.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Však já vím, to jsem rozprodával sbírku protože jsem potřeboval na zámkovou dlažbu. Účetnictví si právě vědu dobře, k tomu pripoctes, faktury, zarucaky, smlouvy a ještě tak album na lístečky. I když teď mě napadlo že si je muzu fotit a ukládat v PC. Začnu.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.