Moderátoři: smith

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 14:41

:D a ven se chodit nebojíte?😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 15:07

peg
Mám dotaz na zkušenější ohledně podvodů na straně kupujících s prodejem přes aukce typu Aukro. Stalo se vám někdy, že by kupující tvrdil, že jste mu poslali jinou bezcennou minci stejné váhy (kterou by předložil), a takto nárokoval vrácení peněz od Aukra v rámci "bezpečné platby"? Jak by takový spor Aukro rozhodovalo? Jak se proti tomu bránit? Doporučujete od určité částky trvat na osobním předání s potvrzením o převzetí?

peg napsal/a:

Mám dotaz na zkušenější ohledně podvodů na straně kupujících s prodejem přes aukce typu Aukro. Stalo se vám někdy, že by kupující tvrdil, že jste mu poslali jinou bezcennou minci stejné váhy (kterou by předložil), a takto nárokoval vrácení peněz od Aukra v rámci "bezpečné platby"? Jak by takový spor Aukro rozhodovalo? Jak se proti tomu bránit?

Pokud se obavate podvodu, nepouzivejte jako prodejce "bezpečné platby Aukro".
Z druhe strany muze mit kupujici analogickou obavu pri platbe predem.

Udelal jsem na Aukru nekolik tisic obchodu, a podvodnou zamenu nikdo nereklamoval ani neudelal. Jeden teenager mi poslal pulku konvolutu a zbytek opet vystavil, po hrozbe pravnikem vratil odpovidajici cast platby a napsal mi omluvu "Ja uz to vickrat neudelam". Problemy jsou spis s postou, ztracene, vykradene, poskozene a prolustrovane doporucene zasilky. Naopak cenna psani bez problemu, jednou prislo i nezalepene (obsah v poradku). I obycejna zasilka ze Slovenska s tisicikorunou, u ktere se proti svetlu dalo precist i seriove cislo, dosla v poradku.

U osobniho predani je snad potvrzeni zbytecne.

numismat@seznam.cz

rektor

Uživatel

Zaregistrován:
28. 12. 2020

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 15:23

Rešil jste někdo osobní předáni při bezpečné platbě aukro? Nahrát si předání na video? Nebo chtít hned na místě po kupujícím potvrdit uvolnění peněz?

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 15:42

peg napsal/a: Mám dotaz na zkušenější ohledně podvodů na straně kupujících s prodejem přes aukce typu Aukro. Stalo se vám někdy, že by kupující tvrdil, že jste mu poslali jinou bezcennou minci stejné váhy (kterou by předložil), a takto nárokoval vrácení peněz od Aukra v rámci "bezpečné platby"? Jak by takový spor Aukro rozhodovalo? Jak se proti tomu bránit? ...

to nezalepené CP nebylo odemně?🙂 jednou mi to kupující psal. no stane se😃

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 16:05

to nezalepené CP nebylo odemně?🙂 jednou mi to kupující psal. no stane se😃

Ne, odesilatel odstranil bezpecnostni pasku a pokusil se slepit zbytek, coz ovsem nevydrzelo. Divil jsem se, ze to posta prijala k preprave.

numismat@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 19:38

I po roce mám schované lístečky a zpětně vždy zkontroluju, jestli si to maník vyzvednul. A vždycky prachy předem, nikdy jinak. Bezpečnou platbu na Aukru ignoruji, jedině na můj účet.

Jen za listopad cca kopa lístečků, kdybych měl všechny papíry od všeho schovávat potřeboval bych archiv. Udělal jsem chybu že jsem ho nezkontroloval. Ale poslat jsem to poslal a nic zpět nepřišlo takže určo pokus o podvod. Už s ním byli problémy při platbě.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 19:59

Jen za listopad cca kopa lístečků, kdybych měl všechny papíry od všeho schovávat potřeboval bych archiv. Udělal jsem chybu že jsem ho nezkontroloval. Ale poslat jsem to poslal a nic zpět nepřišlo takže určo pokus o podvod. Už s ním byli problémy při platbě.

To má znaky podnikateľskej činnosti (sústavná činnosť za účelom dosiahnutia zisku). Ten archív by si mal mať tak či tak.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 20:04

jojo, bacha na to, lidi z finančáku nemají smysl pro legraci...

ramires

Uživatel

Zaregistrován:
27. 9. 2015

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 21:08

férovej,pouštíš něco na Aukru?😉

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
8. 1. 2022, 23:25

jojo, bacha na to, lidi z finančáku nemají smysl pro legraci...

Však já vím, to jsem rozprodával sbírku protože jsem potřeboval na zámkovou dlažbu. Účetnictví si právě vědu dobře, k tomu pripoctes, faktury, zarucaky, smlouvy a ještě tak album na lístečky. I když teď mě napadlo že si je muzu fotit a ukládat v PC. Začnu.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.