Moderátoři: smith
Si to zabil. Hrozná hlúposť. 😲
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Tieto perly ducha nemajú chybu. Chudák Oliver. Až dnes sme sa dozvedeli, že byť vyštudovaným chemikom je v podstate nanič. Študijný odbor musí byť kombinovaný s pragmatikou............. Ani smajlíky mi nebudú stačiť. 🙂 😃 😆 😆 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ještě sem prostřednictvím Fidžiho přidám nálezovou fotku patnactniku. Aby jste viděli, že na mincích krom hlíny nebylo nic. A tím bych to asi z mé strany uzavřel. Díky za reakce. Není nic horšího, než sem jednou za dva dny zavítat a je tu jen pár nových příspěvků. Evropa psal rád a dobře , to bylo fajn.
Nálezové foto
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
grafit napsal/a:
Není nic horšího, než sem jednou za dva dny zavítat a je tu jen pár nových příspěvků. Evropa psal rád a dobře , to bylo fajn.
Palec hore 😉
Sent from my ZX Spectrum
Pri predpoklade, že
- strieborná minca má priemer 3cm a hrúbku 0,8mm (XV. grajciar) a je ideálny valec
- minca je zložená len z atómov Ag, jediného izotopu 107Ag
- atómy sú usporiadané v ideálnej kubickej kryštálovej sústave (Van der Waalsov polomer atómov je 172pm)
- každý povrchový atóm striebra naviaže práve jeden atóm chlóru a zároveň pasivuje povrch pred ďalšou reakciou vytvorením AgCl, ktorý je prakticky nerozpustný vo vode
- povrchové atómy striebra naviažu všetky atómy chlóru z vody
tak pri minimálnej koncentrácii chlóru v pitnej vode (0,05 mg/l) potrebujeme na takúto ideálnu reakciu 15ml pitnej vody. Pri maximálnej koncentrácii chlóru v pitnej vode (0,30 mg/l) nám postačuje len 2,5ml pitnej vody.
Takže koncentrácia chlóru obsiahnutého v pitnej vode skutočne postačuje na povrchové patinovanie striebornej mince.😎
Snáď som sa niekde nepomýlil, predsa len už je to dlhá doba čo som dral školské lavice...😃
Sent from my ZX Spectrum
Před časem mi jeden "super odborník" na jeden můj tolar říká: ta mince je brutálně vyčistěná. Já mu nato: pane, ta mince 400let neviděla slunce ani vzduch. proto vypadá, jak vypadá. Jakoukoliv patinu chytne stříbrná mice až na vzduchu. Jsou i způsoby, jak udělat duhovou patinu, ale to je už jiná kapitola.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.