Moderátoři: smith
Medo nepochybuj je to falzum 😉
O těchto vysoko nominalových medailovych nebezpečných fálzích jsem slyšel,(od Petraňe)často se s němi v posledních letech setkal, včetně u svätováclavských dukátů např. (příklad předchozí stránek, odkaz aukro,foto Fidziho dotaz).. .
Ano rozdílu tam je dost a docela zásadních včetně deformace vnovky hrany,které nejsou po úhozu
Vkládám fota originálnu
Obrázky:
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Mám dotaz na zkušenější ohledně podvodů na straně kupujících s prodejem přes aukce typu Aukro. Stalo se vám někdy, že by kupující tvrdil, že jste mu poslali jinou bezcennou minci stejné váhy (kterou by předložil), a takto nárokoval vrácení peněz od Aukra v rámci "bezpečné platby"? Jak by takový spor Aukro rozhodovalo? Jak se proti tomu bránit? Doporučujete od určité částky trvat na osobním předání s potvrzením o převzetí?
Nooo, mě se po dvou měsících zval jeden výherce s tím jestli mu pošlu číslo zásilky. Samozřejmě lísteček už nemám a ani číslo by už nebylo aktivní. Musím mrknout do podmínek Aukra jak to je se lhutama. Čichám z toho pokus o podvod, jde o zásilku v hodnotě cca 30k.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
sigur napsal/a:
Človek aby si okrem unwrapping filmoval pre istotu aj wrapping a na pošte urobil fotku odovzdanej zásielky.
V Maďarsku štandart. Vždy mi príde foto zásielky a podacieho lístka. Aspoň viem, kde mám zásielku v prípade problémov hľadať.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Obávám se, že toto Aukro nevyřeší.
Jedině si pořídit filmový záznam od toho okamžiku jak minci balím po celou dobu kdy ji odnáším na poštu. A posílat ji jako cenné psaní ve speciální obálce, kde je vidět případné porušení lepu.
Ale je to vopruz to filmování.
Nebo případně pozvat si nějakého svědka, který bude přítomen balení zásilky.
A pak bude moci na policii, nebo u soudu dosvědčit, že jste balil tu minci z nabídky.
Už mě to taky napadlo. Sviní je mezi lidma hodně a může tvrdit, že dostal bezcennou minci a tu pravou stopit do kapsy.
Případně mu říct, ať se obrátí na Policii ČR, aby celou záležitost prošetřila, nebo se tam obrátit sám. Myslím, že když by ho zmáčkli, tak by se přiznal.
Policie by to vyřešila: tvrzení proti tvrzení, doličný předmět nenalezen - případ odložen. Ale zajímalo by mě, komu by v takovém případě poslalo peníze z akreditivu Aukro - možná by je rozdělilo půl na půl 🙄
To mi nepřipadá vůbec proveditelné, pořídit kontinuální záznam od vložení mince do obálky do předání na poště. Nebo to myslíte tak, že by se mince vložila do obálky a zalepila až na pultíku pošty? Děláte to tak někdo?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.