porovnavas absolutne neporovnatelne
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

pre francuza aj rakusana pri jeho plate nieje problem kupit 20 minci za rok... a naklad 30 000 u rakuska je vela? vzhladom na velkost trhu ani nie
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

No nevím, jak se mám k této vaší odpovědi postavit, protože zahrnuje více poloh. Pokud se zaměříme pouze na rakouský trh, pak větší než náš určitě není. U nás je spousta registrovaných členů ČNS, kteří tyto mince odebírají. Rakouská numismatická společnost má pouze pár stovek členů, tvořená převážně numismatiky, tedy poptávka zavisí zcela na neregistrovaných lidech. Zajisté mají naší jižní sousedé vyšší platy atd, tedy nebude jim dělat problém si tyto mince koupit. Na druhé straně mají možnost si obstarat sběratelské věci, v podobě historických mincí a pokud jsou pouze investoři mají možnost kupovat zlaté novoražby mincí FJI, které banka vydává doposud. Z toho důvodu se nám manevrovací prostor pro odbyt moderních, zlatých a předražených ražeb velmi zužuje. Myslím, že si je můžeme, pokud budeme mít zájem, koupit téměř kdekoli a kdykoli, protože jich je na tamním trhu dostatek. Dříve byly mezinárodní veletrhy zaplaveny zajímavými mincemi, dnes právě naopak velkou část hrají tyto a podobné mince. V dnešní době je držen jejich odbyt hlavně zvyšující se cenou zlata, ale pokud by se situace zklidnila, pak tyto ražby budou na prvním místě, které to odnesou. V těchto případech jde o to svézt se na vlně zájmu a po té předat černého Petra do rukou jiných. Platí to i v našem regionu, kdy velkou část těchto ražeb kupují bohatí investoři, kteří je budou držet pouze do doby pro ně výhodné a pak se jich zbaví.
To je můj, trochu jiný pohled a připouštím, že nejsem přítelem těchto a podobných věcí, které nemají s klasickým sběratelstvím téměř nic společného.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Myslím,že ani Rakušané ani Francouzi nemají o mnoho větší kupní sílu než Češi.Poměr výplata a náklady na život je takový, že jim o mnoho víc než Čechům nezbyde.Např.jezdím občas do alp na lyže a mnoho Rakušanů mi říkalo,že už si nemohou dovolit na Lyže do Alp jed.Je to pro ně drahé.Ani zdaleka se nemáme tak špatně jak si většina národa myslí.
Jasné je že náklad mincí je obrovský, ale na druhou stranu co je větší jistota než zlato.akcie?mít peníze v bance? no nevím.
A když zlato,tak mince a když mince tak pamětní a né investiční.Když to vezmu,že Bula není žádné terno, ale přesto nákup 35 116.Prodej kolem 37100(poslední prodej na aukru).Dobrých 5% za týden.V bance mi nabídli extra urok 1,2% ročně.No nevím co je výhodnější.A ještě mince jsou pěkné a zlato bude mít vždycky nějakou cenu což se o naší měně říct nedá.
To Kleehe:Měl bych jednoho Karla IV 10000 1998 BK navíc, tak kdyby byl zájem mohl bych ho prodat.
A já bych zase rád konečně koupil(nebo vyměnil)ČS dukát 1930.Pořád se mi nedaří ho za slušnou cenu sehnat.Jiné ročníky se mi občas za slušnou cenu podaří koupit,ale 30 ne.A dát za ní 18000Kč nechci.

Myslím, že si dost odporujete, protože na jedné straně říkáte, že zlato je jistota a na druhé se kloníte k předražené komerci.
Pokud vsadím na zlato, pak ho budu chtít kupovat maximálně za světovou cenu, nebudu chtít připlácet procenta na státní šmelinu a bude mě naprosto jedno v jaké bude podobě. Pokud se přikloním ke zlatým mincím, pak opět pouze gramáž krát cena zlata.
Pokud nebudu koukat na cenu zlata, pak se budu snažit koupit historickou minci, v pěkné zachovalosti, která bude mít podstatnou sběratelskou cenu, kdykoli prodejnou a poptávanou bohatými sběrateli, kde cena nehraje roli.
Pokud se zeptám na otázku, kolik platíte za gram zlata u nynějších mincí, které nemají téměř žádnou sběratelskou cenu?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Myslím,že předražená komerce je například koupit most v Písku za 55Tis, ale koupit ho za 14tis.mi příjde v pohodě.
Já jsem se zatím dostal jen k svatováclavským dukátům a trochu do RU, ale u starších mincí vidím několik problémů a to první na opravdové skvosty nemám peníze a potom vidím problém v padělcích.
Je kopice odborníků co padělek nepoznají(nebo nechtějí) a já tomu nerozumím, tak bych byl lehká obět a určitě nějakej padělek koupil.Pak je tu další věc a to ta,že určitě najdu mnohem víc kupců v kteří koupí "komerční minci".
Pak je tu ještě jedna věc u nových mincí nekupuji žádnou přirážku sběratelské ceny,která může klidně jít hodně rychle dolu.Nové mince je prostě jistota.Asi žádný velký zist,ale jistota.Nevím co by se stalo z cenou mincí,kdyby šlo zlato dolu, ale myslím,že pod emisní cenu mince nepůjdou.
Na druhou stranu já osobně mám ČS dukáty mnohem radši než nové mince a doufám,že nebudu nucen je prodávat.Takže můj případný zisk jde zase jen do mincí,které mě prostě baví.

Padla zde i otázka nevýhodnosti držení finanční hotovosti. Já si naopak myslím, že takto zjednodušeně nejde tento problém prezentovat, protože právě v těchto časech se může stát držení hotovosti velmi výhodné a to v situacích, kdy nabídka převyšuje poptávku a kupující tak bude mít lepší startovací podmínky. Například můžeme uvézt koupi nemovitosti, bytu, nebo velcí investoři se budou chystat na koupě akvizicí. Tato těžká doba se může pro spoustu lidí stát velkou příležitostí.
Pokud vsadíme na zlato, jako kov, pak musíme tuto investici promyslet z pohledu delšího časového horizontu a podmínkou bude dnešní co nejvýhodnější cena. Pokud budeme spekulovat na malé pohyby, pak k tomu jsou určeny futures kontrakty na bázy pákového efektu.
Zde jsme ale na stránkách, které zde nejsou určeny na investování, ale na sběratelství, kde momentální zisk nehraje primární roly. Každý, zde přítomný, nám určitě potvrdí, že alespoň jednou v životě koupil minci, kterou mohl okamžitě výhodně prodat, ale neudělal to, protože peníze v té době nebyly na prvním místě.

Pokud si mohu zaspekulovat na případ, že by zlato začalo klesat, pak nejdříve to odnesou mince, kde hodnotu tvoří z větší žásti pouze cena kovu, protože to jsou velmi běžné mince.
Velmi vzácné ražby si svoji cenu podrží, protože poptávka bude vždy vyšší, než nabídka a ty budou vždy v držení velmi pevných rukou, kterých se nebudou týkat ekonomické výkyvy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.