Zaregistrován
15. 2. 2015
Myslim že mate všichni kousek pravdy !!! A jelikož se nějak musí začít tak zatim u mincí čnb zustanu ale ne u proof ale u BK ty nejsou až tak předražené a koulostive na manipulaci. Samo začnu študovat a čist historii at se rozhodnu kterou dobou ve zbíraáí se budu zabývat .
Zaregistrován
27. 12. 2010
Stříbro, je stříbro, to ti bude za vhodných podmínek černat nebo měnit barvu ať je to proof nebo BK.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
15. 2. 2015
Jo jo to je pravda, ale přece jenom v kvalitě bk se občas vyčisti a snad to nebude tak haklive na udržbu😉 no uvidíme
Zaregistrován
7. 2. 2011
Já patřím k té menšině. Tak jsem dosbírával, ale jen bk a pak teprve proof za nákupku. Zpětně jsem za to nechtěl dávat takové pálky, radši jsem rozšířil sběratelské zaměření o medaile.
A protože na to nemám buňky a trpělivost a poznat na této minci (viz citace), že se jedná o falzum, budu sběratelská menšina 🙂
Zaregistrován
19. 1. 2015
Estetika je a z principu bude vždy subjektivní záležitost. Mně se hodně českých PM líbí a je to jeden z důvodů, proč je sbírám. Výrazně více se mi ale líbí PROOF - kontrast lesk/mat ploch. Nádhera. Proto sbírám proof. Ale to si každý musí rozhodnout sám dle svého vnímání a citu. Nic proti radám, ale nakonec si to každý zvážit musí sám.
Jiná věc je politika ČNB. Ta je objektivně nepříjemná. b.k. 5000 a PROOF 15000 je prostě z logiky věci a) moc a b) obráceně. Holt obchod je obchod... :-(
Zaregistrován
15. 2. 2015
Přesně tak logicky by mělo být Proof mnohem měně vyražených jak BK ale to je asi politika ČNB
Zaregistrován
12. 1. 2010
Holt nabidka reaguje na zvysenou poptavku, vsichni musi mit Proof.. ze pak ty ceny v budoucnu zakonite spadnou, to uz je problem tech lidi🙂
Zaregistrován
15. 2. 2015
Přesně tak !! jak píšete.
Zaregistrován
1. 9. 2012
S počtem vyražených mincí od ČNB je to jasné. Kolik mincí si lidé objednají tolik jí ČNB vyrazí. A s cenou v budoucnosti bude záležet na na ceně zlata a zájmu sběratelů, ale že cena zákonitě spadne to samozřejmé není a nikdo to neví.
Málo která zlatá mince z ČNB za posledních 20let se dá nyní koupit levněji než v době emise.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.