numismatik-fji
No - a právě! Právě třeba seznam nakoupení literatury - asi 15 ks - jsem dal do sekce Literatura s tím, aby mi zkušenější poradili, co ještě patří do základu, který třeba nastudovat. jasný důkaz, že to myslím vážně a dělám, co je v mých silách. Reagoval někdo? Nikdo.
Takže ani na tak jednoduchou věc, jako co ještě dokoupit tištěného, se tu člověk nic nedozví.
To si nestěžuji - je každého právo, nikoliv povinnost radit - a nikdo nemá právo na informace - může jen slušně požádat - ale budiž to důkaz, že i v době hromady odborníků a internetu není snadné přimět někoho, aby se o info podělil.
Pokud jde o ČNS - už jsem je i kontaktoval, ale reakce poněkud vlažné. A dokonce ani tak jendoduchá věc, jako platit za mince na dražbách ČNS převodem není možné!! Takže ani tam nemohu nakupovat zdálky... To je pak opravdu těžké. Jako hlavou proti zdi.
A pokud jde o nákupy na A a pod. - ono je potřeba především mít ty mince v ruce. Když má jeden 4 pravé a jednu falešnou, snad se sám něco nad nimi naučí. Ale musí ty pravé do ruky nějak dostat! Proto je nutno nakupovat na A - i s rizikem, že se čék splete a koupí falsum... co dělat. Nic lepšího jsem nevymyslel.
Mimochodem - i poslední příjezd do ČR jsem plánoval na termín mincovní burzy v HK - jen abych měl po čase možnost si něco dokoupit osobně...
Tedy né, že bych se nesnažil.

Ahoj Filozofe, žiješ ve Švýcarsku, vyděláváš ve francích, tak kupuj mince tam, také tam jsou aukce, obchody, sběratelé. Jestli děláš rakouské věci, tam je toho přeci dost. Já třeba na aukru taky občas něco staršího prodávám, žádné padělky, slušné věci. Problém je v tom, že to vypadá, že se ti nechce moc platit a proto dosáhneš jen na nějaké střepy a padělky. No nevím jakou burzu v HK myslíš, jestli blešák, tak tam si toho moc nekoupíš, jestli naší pobočkovou aukci, tak tam bude na podzim věcí dost, ale posiluj trochu ruku, aby ti nepadala dolů moc brzo. Jinak si tam koupíš jen kafe a párek. Ceny jsou teď docela slušné, aspoň u toho běžného R-U ale musíš jít do toho prsama. Tak sypej franky do prasátka, dostaneš za ně teď super kurs a jsme na tebe docela zvědaví, něco takového se nevidí každý den!

Preco nie vrtakom? Aj derava tehla bude vzdy len tehla , hodnotu nestrati.
m1234 - certifikaty mohli davat aj originalne, ked si pre seba kupili prave tehly .
Neviem jak to funguje, ked clovek strati original certifikat, tak poziada asi firmu o druhy...?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Peter! Myslíš, že když někdo shání info o mincích a padělcích, potřebuje číst dohady o tom, kolik kde vydělává???
Ale konkrétně, Ty rozumrado:
- O tom, kde a kolik vydělávám víš prd a vořech, tak nespekuluj.
- Jo - koukal jsem, co tu lze nakoupit. Nic. Rozumně. Vše je tu o ca 50 - 100 % dražší než u nás. Když jsem něco na Messe nakoupil, právě tady jsem byl za blbce, že strašně draho. Tak co? Mám nebo nemám tady nakupovat??
- Nevím, podle čeho soudíš, že se mi nechce platit. Co to znamená? Že vám - obchodníkům odmítám být za kavku a rád bych férové ceny??
Konkrétně já investuju do mincí jistě daleko větší procento své výplaty, než kdokoliv tady - pro Tvoji info - ale to je můj problém - to by tu snad být k řešení nemělo. - Na aukce ČNS bych velmi rád. Jak jaksi víš, nemám ty možnosti.
- Konkrétně - pro Tvoji představu - právě pásci jako Ty mi nadávají, že nesmyslně přeplácím. To si jaksi odporuje s tím, že nejsem ochotem platit. Tak se sakra dohodněte! Nemůžete mi nadávat za dvě protichůdné věci najednou.
Tvoje znevažující poznámky pomíjím. Ukazuješ jimi jen svoji úroveň.
Díky za pozornost.

mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.