Zaregistrován
12. 1. 2010
Mám tady jeden dukát se kterým si nevím rady.. má nějaké úhozy, kde je jakoby zanesený bordel, který se moc nedaří vyčistit a když jsem si jeden na hraně prohlédl pod 150násobným zvětšením, vypadá to skoro, jako by pod zlatem byl jiný (bílý až šedý) kov a to černé byla spíš jeho oxidace. Také lehce hrbolatý zlatý povrch nevzbuzuje moc důvěry.
Co myslíte, jde o padělek - pozlacené jádro z jiného kovu?
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
...možná by pomohlo foto celé mince...
Zaregistrován
22. 7. 2011
O jakou minci se vlastně jedná?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
Dukát Josefa II, G, 1786. Pokud nepomůže takový detail, tak nevím jestli celek, ale dát to sem můžu, pokud by to bylo nutné, akorát bych to musel nejdřív vyfotit, protože mám jen mizerné fotky.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Hmotnost a rozměry sedí? Pokud ano, může to být jen zanesená nečistota.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ano, hmotnost sedí, rozměry nejspíš také (nemám tu teď elektronickou šupleru, ale porovnáním s jinými zlatými mincemi mi přijde, že pokud jde o padělek s jádrem z jiného kovu, tak by to muselo být něco s hustotou blízkou zlatu.. existuje něco takového (použitelného) ?
Zaregistrován
27. 12. 2010
Wolfram pocukrovaný platinou.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
28. 6. 2008
tenzor napsal/a:
Dukát Josefa II, G, 1786. Pokud nepomůže takový detail, tak nevím jestli celek, ale dát to sem můžu, pokud by to bylo nutné,...
..no, pokud by jsi měl podezření na falzum, a to by mince s jiným kovem uvnitř byla, pak by určitě chtělo na posouzení vidět celou minci...
Jaká je vůbec ryzost těchto dukátů?
Zaregistrován
12. 1. 2010
korunka: ryzost dukatu by mela byt 98.6% ... dobre, dam sem fotku cele mince, ale az zitra, protoze pod umelym svetlem se mi nedari dobre fotky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.