Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 12:28

Dobrý den - mám doma toto od Otto Gutfreunda - Vzhlížející
rozměry: výška cca 30 cm, šířka cca 35 cm
materiál - pravděpodobně pálená hlína (nesignováno)
způsob získání: Otto Gutfreund tuto plastiku dal našemu příbuznému v době kdy ji vytvořil (údajně jich osobně vytvořil 5 - 6)
toto je jedna z nich - příbuzný se jmenuje František Muzika (nikoliv ten malíř, ale architekt se kterým Gutfreund tvořil některé
stavby - pojišťovny, banky, Škodův palác, atd.)

Netušíte jakou hodnotu může mít toto dílo?? Mimochodem ho chci prodat, jen nevím kde a komu.
Tomáš Kopa - kopat123@gmail.com

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

Vytvořeno:
2. 5. 2012, 18:43

nikdo nic?? prosím - případní zájemci se ozývají, ale cenu co bych mohl chtít netuším😞

nerva81

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2007

Vytvořeno:
2. 5. 2012, 19:04

do plastiky nedělám, znám Gutfreunda jako tvůrce prvorepublikové pětikoruny a sousoší Babičky v Ratibořicích. Zkuste oslovit třeba Dorotheum, Neumanna nebo jiný zavedený aukční dům. Rozhodně se jedná o kvalitní aukční zboží jehož cenu určí pouze aukce...
Stejně bych postupoval i u ostatních tady vystavených předmětů...

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

Vytvořeno:
4. 5. 2012, 13:23

Nemáte prosím někdo kontakt na historika - Jiřího Šetlíka?? http://artlist.cz/?id=2449
Včera jsem bzl s tímto dílem v jedné akční síni a můj "originál" se mírně liší od všeho popsaného (otázka je zda je to dobře) nicméně je to tvořeno rukama😃

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 5. 2012, 13:35

Mistře, jen nebuďte línej si trochu pohledat na internetu. Však na něj někde určitě "kápnete". Já sám kontakt nemám a přeci ho "milostpánovi" nebudu pracně hledat, že...😋 😁

A propos, buďte rád, že se to liší... Gutfreund to určitě "nesekal" identicky jak na pásu😉

Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

Vytvořeno:
4. 5. 2012, 13:40

rád jsem, jen v Dorotheu nejsou z toho moudří😃

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 5. 2012, 14:18

rád jsem, jen v Dorotheu nejsou z toho moudří😃

Takže Vás odpálkovali, abyste si sehnal nějaký hodnověrný znalecký posudek, neníliž pravda?😉 Inu, ideální by bylo, kdybyste měli doma nějakou darovací "listinu" přímo od autora... Ale, řekl bych, že Gutfreund na to moc nebyl, páč i signaturami velmi šetřil...

Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

Vytvořeno:
4. 5. 2012, 17:27

Takže Vás odpálkovali, abyste si sehnal nějaký hodnověrný znalecký posudek, neníliž pravda?😉 Inu, ideální by bylo, kdybyste měli doma nějakou darovací "listinu" přímo od autora... Ale, řekl bych, že Gutfreund na to moc nebyl, páč i signaturami velmi šetřil...

To ne - za desítky tisíc by se vyvolávalo, jde o to přesvědčit, že to skutečně O.G. uplácal vlastníma rukama - což vím já. Všichni kouknou do katalogu, kde jsou i rozměry - čímž se nepatrně liší + detaily obličeje

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.