numismatik-fji napsal/a:
Pro "elle".
Také jsem se snažil dohledat aukci s pětikutátem, ale zbytečně, napsal jsem na aukro....
Ano je to velmi divne.. Po 2 mesicich jdou odjakziva vsechny Aukro aukce automaticky do archivu, ale do te doby by je melo byt mozno nalezt v historii ("Vyhledat v ukončených nabídkách").. Je hodne divny, ze ji v tomto pripade nalezt nelze..
elle34 (zavináč) upcmail.cz

Na této stránce je také odkaz na aukci s 5 dukátem - bohužel nefunkční, ona ta aukce se snad ani nekonala.
https://www.google.cz/search?sourceid=navclient&aq=&oq=5&hl=cs&ie=UTF-8&rlz=1T4SKPB_csCZ348CZ348&q=5 dukát 1678 olomouc&gs_l=hp..5.0l5j41l3.0.0.0.3108...........0.wE8AiBMLGv8

lze otevrit z archivu google, ale bez fotek.

Nechci byt paranoidni, ale toto povazujete za 100% dukaz pravosti one na Aukru vystavene mince? Ja byt onen padelatel (sledujici toto forum) tak abych rozptylil vsechny pochybnosti, udelam nejspis to same..
Za dlouha leta jsem narazil na mnoho-mnohem vice propracovanejsich podvodu..
napsal/a:
K probíranému tématu pro úplnost doplním, že na trhu se vyskytují i novodobé padělky tohoto olomouckého pětidukátu Karla II. z r.1678, pocházející téměř jistě ze známé zahraniční padělatelské dílny (viz Money Trend 11/2005, Der Fall Wentzlaff - Vom besten Münzfälscher unserer Zeit, doporučuji k přečtení). Jsou znaky, podle kterých se dají rozeznat, tato mince je nemá.
Coz samozrejme nikdy nemuze byt dukazem o pravosti mince. Muze jit o novy cerstvy padelek anebo o novou generaci dosud neznamych velmi kvalitnich padelku..

V historii google (nikoli Aukra) lze najit jen jednu fotografii z teto aukce "3341348333":
Aukce prece neprobehla pred vice jak 2-mi mesici, takze jakto ze ji na Aukru nelze zobrazit?... zahada... Bud byla aukce predcasne ukoncena anebo jde o nejakej aukro kix.. ale nelze vyloucit ani zamer.

Prodávající nemusí sám o sobě poskytovat záruku na pravost, protože ta je ze zákona automaticky platná, myslím, po dobu jednoho roku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

elle, numismatik-fji, i další:
Původně jsem již nechtěl do debaty vstupovat, ale přece jen, nabízím toto. Přiští sobotu, 5.října budu v Brně na pobočkové aukci ČNS. Dovolím si tedy pozvat vás, ale i další účastníky této debaty, olivera, tenzora, Evropu1, domiciana, zkrátka kdo budete mít čas a chuť (myslím, že mnozí z Vás jsou z Brna či okolí ?) věcně si o tématu popovídat. Zvu vás po aukci nebo v jejím průběhu (mám tam pár položek spíš ze začátku) na pivo, kafe, či panáka, každý kdo si co dá, rád Vás osobně poznám a věřím, že to co vypadá jako spor se při takové debatě daleko líp vyříká. Klidně se z toho potom to užitečné může objevit i zde pro ostatní. Mail mám v profilu, s kýmkoli se rád potkám i jednotlivě.

Nemusi, ale pokud nema o pravosti pochyby, tak neni duvod proc ji dobrovolne neposkytnout - toto dobrovolne gesto muze casto roptylit urcite pochyby a aukcni cena se vetsinou vysplha na mnohem vic..
Ad zakon - to se hodne mylite.. pokud by to bylo mj. takto jednoduche, tak by zde zadne vlakno "padelky a podvody" ani nemuselo byt..
Nejaky odkaz na onen zakon?

Jak víte, že se mýlím? Nejdříve než učiníte rezolutní závěry, svá tvrzení si ověřte.
Zákonná lhůta na vrácení například mince, kdy se ukáže, že se jedná o padělek, existuje. Myslím, že se o tom píše i ve stanovách ČNS, ale nejsem si jist.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.