Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#71 28. 9. 2013, 12:05

numismatik-fji napsal/a:

Pro "elle".
Také jsem se snažil dohledat aukci s pětikutátem, ale zbytečně, napsal jsem na aukro....

Ano je to velmi divne.. Po 2 mesicich jdou odjakziva vsechny Aukro aukce automaticky do archivu, ale do te doby by je melo byt mozno nalezt v historii ("Vyhledat v ukončených nabídkách").. Je hodne divny, ze ji v tomto pripade nalezt nelze..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#72 28. 9. 2013, 12:14
Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#73 28. 9. 2013, 12:17

lze otevrit z archivu google, ale bez fotek.

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#74 28. 9. 2013, 12:19
numismatik-fji: Samozřejmě nejde o to, aby někdo prosadil svůj názor, ale abychom společně našli správné řešení. Postřehy, které jste vyslovil byly zcela oprávněné a dobře, že se zde objevily. Jednou z hlavních příčin dohadů je jistě to, že prodejce dal tehdy na aukro fotky, které mírně řečeno neodpovídaly hodnotě mince a z nich se skutečně těžko dělá detailní porovnání. Snad jimi hodlal především sdělit právě to, že se jedná o minci z pražské aukce, ale to si jen domýšlím. Dnes se mě na základě této diskuze ozval obchodník, u něhož se mince v tomto okamžiku nachází (není totožný s prodávajícím z aukra) a poskytl mě jednak detailní fotografie mince (i se souhlasem, abych je zde vystavil - viz příloha), hmotnost (=ČNS Praha, 15,85g) a především potvrzení, že se opravdu jedná stále o tentýž kus, který prošel aukcí ČNS Praha a následně aukrem. Rovněž mě nabídl, že v případě zájmu mohu minci shlédnout fyzicky. K probíranému tématu pro úplnost doplním, že na trhu se vyskytují i novodobé padělky tohoto olomouckého pětidukátu Karla II. z r.1678, pocházející téměř jistě ze známé zahraniční padělatelské dílny (viz Money Trend 11/2005, Der Fall Wentzlaff - Vom besten Münzfälscher unserer Zeit, doporučuji k přečtení). Jsou znaky, podle kterých se dají rozeznat, tato mince je nemá. ...

Nechci byt paranoidni, ale toto povazujete za 100% dukaz pravosti one na Aukru vystavene mince? Ja byt onen padelatel (sledujici toto forum) tak abych rozptylil vsechny pochybnosti, udelam nejspis to same..

Za dlouha leta jsem narazil na mnoho-mnohem vice propracovanejsich podvodu..

napsal/a:

K probíranému tématu pro úplnost doplním, že na trhu se vyskytují i novodobé padělky tohoto olomouckého pětidukátu Karla II. z r.1678, pocházející téměř jistě ze známé zahraniční padělatelské dílny (viz Money Trend 11/2005, Der Fall Wentzlaff - Vom besten Münzfälscher unserer Zeit, doporučuji k přečtení). Jsou znaky, podle kterých se dají rozeznat, tato mince je nemá.

Coz samozrejme nikdy nemuze byt dukazem o pravosti mince. Muze jit o novy cerstvy padelek anebo o novou generaci dosud neznamych velmi kvalitnich padelku..

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#75 28. 9. 2013, 12:43

V historii google (nikoli Aukra) lze najit jen jednu fotografii z teto aukce "3341348333":

Obrázek vložený uživatelem

Aukce prece neprobehla pred vice jak 2-mi mesici, takze jakto ze ji na Aukru nelze zobrazit?... zahada... Bud byla aukce predcasne ukoncena anebo jde o nejakej aukro kix.. ale nelze vyloucit ani zamer.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#76 28. 9. 2013, 12:54
Pokud ona aukce obsahovala pouze tuto jednu malou a nekvalitni fotku (z jedne strany), tak je to opravdu dost podezrele. I kdyz nelze vyloucit, ze ji na Aukro mohl umistit nejaky naprosty pocitacovy analfabet - napr. starsi clovek, ktery minci na Aukru prodava poprve apod.. Byla v aukci moznost prohlidky nebo osobniho odberu? Je nick prodavajiciho duveryhodny = prodava na Aukru mince (napr. i s kvaltnejsimi fotografiemi) dlouhodobe ci casteji?? Poskytl na jeji pravost prodavajici nejakou zaruku? Ja kdybych tuto minci prodaval, pricemz bych si byl jisty, ze je prava (napr. bych ji koupil na te aukci CNS) tak na jeji pravost bez problemu poskytnu napr. mesicni zaruku (nikoli na jeji stav, ale pouze na pravost). Mnoho kvalitnich fotek (vcetne toho papiru z aukce CNS) by samozr. bylo samozrejmosti.. Takovymito spatnymi fotkami se totiz kazdy prodavajici automaticky pripravuje o penize - pro vetsinu sberatelu je takovato aukce hned od pocatku automaticky neduveryhodna ci primo podezrela.. zvlast u takto drahe mince. Dalsi vec, ktera mi na one aukci nesedi je ta, ze ona aukce nelze dohledat v historii Aukra (anebo ano?). Jak je toto mozne? Toto se mi jeste nikdy nestalo..

Prodávající nemusí sám o sobě poskytovat záruku na pravost, protože ta je ze zákona automaticky platná, myslím, po dobu jednoho roku.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#77 28. 9. 2013, 13:02

Pokud aukce proběhla až do konce, neví někdo konečnou cenu, podařilo se mi získat zprávu o ceně 49.988.- Kč, ovšem je to cena vyvolávací a nebo konečná, tak to nevím.

Profilový obrázek
jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

#78 28. 9. 2013, 13:12

elle, numismatik-fji, i další:
Původně jsem již nechtěl do debaty vstupovat, ale přece jen, nabízím toto. Přiští sobotu, 5.října budu v Brně na pobočkové aukci ČNS. Dovolím si tedy pozvat vás, ale i další účastníky této debaty, olivera, tenzora, Evropu1, domiciana, zkrátka kdo budete mít čas a chuť (myslím, že mnozí z Vás jsou z Brna či okolí ?) věcně si o tématu popovídat. Zvu vás po aukci nebo v jejím průběhu (mám tam pár položek spíš ze začátku) na pivo, kafe, či panáka, každý kdo si co dá, rád Vás osobně poznám a věřím, že to co vypadá jako spor se při takové debatě daleko líp vyříká. Klidně se z toho potom to užitečné může objevit i zde pro ostatní. Mail mám v profilu, s kýmkoli se rád potkám i jednotlivě.

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#79 28. 9. 2013, 13:22
Prodávající nemusí sám o sobě poskytovat záruku na pravost, protože ta je ze zákona automaticky platná, myslím, po dobu jednoho roku.

Nemusi, ale pokud nema o pravosti pochyby, tak neni duvod proc ji dobrovolne neposkytnout - toto dobrovolne gesto muze casto roptylit urcite pochyby a aukcni cena se vetsinou vysplha na mnohem vic..

Ad zakon - to se hodne mylite.. pokud by to bylo mj. takto jednoduche, tak by zde zadne vlakno "padelky a podvody" ani nemuselo byt..
Nejaky odkaz na onen zakon?

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#80 28. 9. 2013, 13:34
Nemusi, ale pokud nema o pravosti pochyby, tak neni duvod proc ji dobrovolne neposkytnout - toto dobrovolne gesto muze casto roptylit urcite pochyby a aukcni cena se vetsinou vysplha na mnohem vic.. Ad zakon - to se hodne mylite.. pokud by to bylo mj. takto jednoduche, tak by zde zadne vlakno "padelky a podvody" ani nemuselo byt.. Nejaky odkaz na onen zakon?

Jak víte, že se mýlím? Nejdříve než učiníte rezolutní závěry, svá tvrzení si ověřte.
Zákonná lhůta na vrácení například mince, kdy se ukáže, že se jedná o padělek, existuje. Myslím, že se o tom píše i ve stanovách ČNS, ale nejsem si jist.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.