Zaregistrován
7. 2. 2011
Lopez1506 děkuji, ale odborník.... Spíše jak říkala moje babička: "Za vůz, aby hnůj nepadal."
Mint poradil i mě a já jsem nijak nepřemýšlel nad stylizací příspěvku. Měl jsem před sebou 2 krabičky přírůstků.
Altmann: Děkuji a článek o odznaku napsal: Sedlák, L. F. - Jedlička, R.: Pamětní odznak „Ústředního svazu národního odboje domácího“ 16/828-829
Je to ostudné, že kdybych více četl a nešetřil mohl jsem mít údaje po ruce.
Reauguji tímto na váš příspěvek.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/signum-faleristika-pro-vsechny_post_-410946#post410946
Pošlete mi prosím číslo účtu a další podmínky k odběru časopisu, jestli je ještě nějaká možnost objednávky.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Každý,
kdo má zájem odebírat Signum mi prosím napište na meil
LF.Sedlak@seznam.cz
Rádi to s dr.Jedličkou zařídíme. Víte ono to je tak, že i Vy můžete do Signum napsat nějaký malý článeček, nějakou podrobnost. Je to jen na Vás. Já jsem rád, že jsem pomohl.😈
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
12. 1. 2013
Ad odznak U.S.N.O.D.
Odznak existuje ve 2 velikostech.
a) tento zde vyobrazený je vlastně miniatura
b „velký“ odznak o rozměrech 40 x 25 mm, na rubu se svislou zapínací jehlicí, provedený shodně ve stříbře, puncovní a výrobní značky, ale nemá matriční číslo jako mini.
Smaltované trikolory obou odznaků jsou však provedeny odlišně: „velký“ odznak má trikoloru shora bílo-modro-červenou, kdežto miniaturka bílo-červeno-modrou.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pro ondras - děkuji za info.
Pro faleristika. Děkuji za doplnění. Dalo by se dohledat počet udělených dle čísla nebo mělo jiný význam?
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tyto věci jsou číslované, ale to je vše. Ve většině se nechal vyronit jistý počet dekorací, požadavek byl vždy pro jistoto větší až velký a ten zbytek si ponechal někdo z výboru a jeho vnuk je mnohdy našel a v současné době prodává. Zní to jako pohádka, ale tak to bohužel fungovalo. Nebo se po roce 1950 tyto evidence raději ničili, neb STb. právě o tyto věci měla zájem (nekomunistický odboj).
ALE je docela možné, že ještě dnes někdo objeví doklady. Např. veškeré doklady a kufr medailí 2, pluku Jiříka z Poděbrad takto objevil můj přítel PN. O tom vče a o ostatních zajímavostech by jste nám mohli do Signa i napsat.🙄
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
7. 2. 2011
Já k tomu přišel jako slepý k houslím. Vše hledám přes net nebo se obracím s dotazy kam se dá. Bohužel nemám žádné známé, kteří se tomu věnují.
Takže těžko přijdu s něčím převratným, co ještě nebylo napsáno.
Budu se snažit a snad se někdy poštěstí.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ak by náhodou bol ten Mistr turistiky na výmenu alebo predaj mal by som záujem.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.