Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
16. 3. 2010, 17:58

sérii přetisku BuM bych asi koupil i takto, pokud bude zajímavá cena, potřebuji je k doplnění do levnějších sbírek, pokud tedy bude k prodeji...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Bohous_K

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2010

Vytvořeno:
16. 3. 2010, 22:09

Horší bude ty známky z toho zásobníku vydolovat. Celý se namočit nedá, jedině vyřezat jednotlivé stránky a ty pak namočit. To by se ale zničil celý zásobník. Je zajímavý tím, že vždy jedna páska je dole zaseknutá do podkladu a další je volná. Čili zásobník byl určen pro větší bloky. To se dneska už asi nesežene.

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
19. 3. 2010, 22:45

Zdravím,
nešlo by to jenom nějak napařit, aby se známky odlepily ale zásobník zůstal celý? Ve filmech se staré obálky dávaly nad hrnec s vařící vodou a za moment byla obálka otevřená, tak bych zkusil podobný postup tady. Bylo by to na dlouho, ale možná by to zásobník přežil celý.

dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
19. 3. 2010, 22:49

Jenže když to napaříš tak, aby se známky odlepily, tak se většinou rozlepí i ten zásobník.
A pokud už zásobník jednou zvlhne, neměl bych odvahu do něj cokoliv dát (maximálně dětem na hraní).

blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2010, 09:02

Pokud jsou známky slepené vlhkem, často pomůže dát je třeba na radiátor - pěkně roztopený, nebo na slunce, po chvíli by měly začít od sebe odskakovat s minimálním poškozením lepu. Pokud je ovšem někdo přilepil úmyslně, tak nepomůže nic, co by lep nepoškodilo a jsou vlastně bezcenné. Snad jen ke studijním účelům.

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2009

Vytvořeno:
21. 3. 2010, 15:17

Několikrát jsem přilepené známky ze zásobníku dostával tak, že jsem štětečkem navhlčil jen známky, stačilo lehce nadzvednout ten pásek v albu a štětečkem pod ním navhčit celou známku a během chviličky to povolilo lep na známkách se často poškodil jen minimálně, často byly k albu přilepené jen třeba jedním rohem a jen když byly přilepené celou plochou tak se lep poškodil víc.
Jakmile se povedlo známku odlepit tak jsem to místo v albu vytřel papírovým kapesníkem a ani album tak moc neutrpělo. Ovšem na další uchovávání znaámek ty alba už nepoužívám, jen občas na dočasné několikadenní uložení známek, když něco třídím.

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.