Zaregistrován
14. 9. 2008
A tak je to urcite v knize i mysleno - pocet podchycenych kusu, nikoliv dochovanych ...
Zaregistrován
2. 11. 2008
To mne těší, že pracuješ s naší knihou, ale tam jsou data do augusta 2016 a od té doby, za cca 2,5 roku(jak ten čas letí🙄 ) se počty u většiny poukazů zvýšily, u některých i o dvojnásobek, viz 1969/l se Zet atd. Dokonce se objevily i některé chybějící poukazy a o to nám tou knihou šlo, aby lidi doma prošli svou korespondenci a nalezené poukazy dali do "oběhu" mezi nás sběratele. Ne jak napsal jeden chytrolín, že jsem si vydal knihu pro svou sbírku!😃 Tak bohatej bohužel nejsem, ale potěšil mne zvýšený zájem o bony, viz sálové aukce, kde se o zajímavé kousky pereme.
Sám už jsi jistě zjistil, že z nízkých nominálů, je nejméně dochovaných (podchycených) právě 0,50TKčs, potom 5TKčs a nejvíce je 1TKčs, jak tuzemských, tak zahraničních. A potom hrají u některých sběratelů důležitou roli stavy poukazů, např. ty zde naposledy prodávané, jsou pro někoho 1- stavy, pro druhé 2, to je úhel pohledu na ně. Být ty poukazy v UNC stavech, tak cena bude úplně někde jinde.
Já ten poukaz 1TKčs 1969 se Z, koupil na jedné aukci, protože mi chyběl a na jeho stavu mi ani tak nezáleželo, protože to byla chyběnka a je zaplněno prázdné místo ve sbírce.
Poslední poznámka k počtu dochovaných (podchycených) kusů, ta nebude nikdy přesná, protože mám zmapované oficiální prodeje od roku 2000 tady doma, ale i v zahraničí a co si prodají sběratelé mezi sebou se většinou nedozvím. Proto ten termín podchycených kusů je nejpřesnější.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
6. 1. 2019
velice dekuji všem zučastněnym ale stejne jsem se medozvěděl jakou mají cenu tyto poukazky?Mužu se tedy zeptat která z nich je nejvzácnější???????????
Zaregistrován
6. 1. 2019
tuzex
Obrázky:
Zaregistrován
27. 2. 2010
Nejvzácnější je ten bon se Z (což se tady zmiňovalo), ten bez Z a bez razítka je běžný, ten December je stejný případ, ale jsou lidé, kteří ho chtějí mít s razítkem (padesátník se totiž razítkovaly jen do cca roku 1965).
Cenu opravdu nelze určit, protože ji vážně nikdo z nás nezná. Vy jako prodávající i my jako zájemci jsme byli na stejné lodi. Vy jste nevěděl, kolik za ty bony chtít, a my jsme nevěděli, kolik za ně nabídnout. Nic jako katalogová cena v tomto případě totiž neexistuje, protože v každém katalogu by bylo napsáno LP (cena záliby) nebo TC (tržní cena). Myslím si, že cena, kterou jste dostal, je solidní pro obě strany. V aukci by mohla být vyšší - nebo taky ne. Záleželo by na tom, v jaké aukci, jací zájemci by se sešli, a co by nakoupili před bony, protože bony bývají řazeny až za bankovky a mnoha lidem v tu chvíli už prostě nezbývají finance. Každopádně byste zaplatil poplatky za prodej, které nejsou zanedbatelné. Ceny u bonů bývají hodně rozkolísané - stejná položka se může prodat za nějakou cenu a poté za její několikanásobek. Nebo naopak - nejprve draho a poté levně. Sběratelů je relativně málo, navíc se čas od času objeví mnoho bonů najednou, což s cenou zamává - viz do nedávna téměř nedostupné bony 50 hal. a 1 TKčs se Z některých typů (a 100 TKčs), které dnes najdete v každém eshopu a nikdo je nechce.
Zaregistrován
1. 1. 2009
Bony nesleduji, katalog nevlastním, ale pokud dobře čtu, že se uvedený bon se Z zatím dosud nikde nenabízel a nikdo ani autoři katalogu ho dosud neznali, tak můžete Draza splakat nad výdělkem.
Zaregistrován
2. 11. 2008
chybotisky napsal/a:
Bony nesleduji, katalog nevlastním, ale pokud dobře čtu, že se uvedený bon se Z zatím dosud nikde nenabízel a nikdo ani autoři katalogu ho dosud neznali, tak můžete Draza splakat nad výdělkem.
Toto je přesná ukázka šíření nepodložených příspěvků! Když bony nesleduješ, tak se k nim ani nevyjadřuj! Děláš tím zbytečné rozbroje tady a sám ze sebe jen Kecala z Prodanky!
Kdybys knihu měl, tak nemůžeš tento nesmysl vůbec napsat!!! Vlastním stejný bon se Z (foto v knize a i tady na Sběrateli), ještě k tomu se šestimístným číslovačem a v mnohem lepším stavu, což se s tímto prodávaným nedá vůbec porovnávat!
Zaregistrován
2. 11. 2008
Tady je důkaz ze Sběratele, stačilo si projít toto vlákno a nemohl jsi vypustit ten svůj nesmysl!!!
Zaregistrován
27. 2. 2010
viz níže - blbnulo mi vkládání obrázků
Zaregistrován
27. 2. 2010
chybotisky napsal/a:
ale pokud dobře čtu, že se uvedený bon se Z zatím dosud nikde nenabízel a nikdo ani autoři katalogu ho dosud neznali
Mohl bych vědět, z jakého příspěvku, resp. z jaké věty v jakém příspěvku toto tvrzení vyplývá? Připojuji sken knihy - stav "podchycených" k srpnu 2016.
Mimochodem, přesně z těchto důvodů jsem na toto fórum přestal přispívat - teď už zareaguji víceméně nahodile.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.