Dobrý deň . Chcem sa opýtať, či dakto pozná tohto alebo tohoto umelca , ktorý sa volá Miroslav Žáčok Je akademik sochár , maliar .atď . Rozmer kresieb je 28* 40 CM . Kresby sú farba uhlom , alebo pastelové asi skôr uhlom. Je tam portrét chlapca a hlava , alebo profil chlapca . Pôsobí v. Českej Republike a je celkom uznávaný . Vyrobil sochu pre mesto Cheb - Hurvinka , atď . Je tam aj signatura a maľované je to na tvrdom papieri . Napíšte mi akú to má predajú cenu za obe kresby. Ďakujem s pozdravom .
Obrázky:
Ani tady bych neviděl možnost zobchodování těch kreseb. Budou to asi spolužáci (nebo spíš jeden a ten samý) z akademie.
No, tak ta datace 1999 skutečně spadá do období, kdy dotyčný Žáčok studoval v Blavě i v Praze.
Akorát mi přijde divné, že by školské práce byly signované a datované. Nevím jak na pražské AVU, ale já jsem na Akademii Michael, kde učím, nikdy nic podobného nezaznamenal.
Spíš si dovedu představit, že by vyučující profesor poplácal "káravě" takového hrdého studenta se slovy: "Počkajte Žáčok s tou signatúrou a datáciou pokiaľ z vás nebude majster"... :-)
I když tedy na té fotce, kterou má na Wikipedii se tváří značně sebevědomě až vyzývavě, takže vlastní silné ego mu asi nikdy nechybělo...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.