Dobrý den. Mohl by mi, prosím, někdo zhruba určit cenu dvou bankovek?
Jedná se o následující:
- 100 korun slovenských, vyd. 1940 (zelená s knížetem Pribinou), II. emise, neperforovaná, série A 8. Je z oběhu, ale stav je velice slušný - oběh je znát pouze na drobném ohmatání rohů.
- 100 korun (CTO KPOH) vyd. 1944, řekl bych prozatímní bankovka vydaná v SSSR, papír s šedivým vzorem a tisk také šedý. Bankovka je neperforovaná a bez kolku. Stav je bohužel nepříliš dobrý, z oběhu.

Děkuji mnohokrát za odpovědi. Koukal jsem se na tu slovenskou stokorunu, má dlaždicový vzor. U stokoruny česko-ruské mě trochu zaráží ta údajná zelená barva. O vzoru papíru by se snad dalo mluvit jako o šedozeleném, ale tisk mi tedy zelenou nepřipomíná ani vzdáleně.
P. S. Pokud by snad měl někdo o tu slovenskou stovku zájem, mám jich hned několik, takže bych ji za nějakých 200,- Kč určitě přenechal. Stačí napsat.

ta 100 Kč /1919 by se dala i ve špatném stavu prodat třeba i za 3.000 Kč - 5.000 Kč (na Aukru by ji určitě někdo koupil, i když podle katalogu by už byla za tyto peníze nadhodnocená; jednou se dražila tato bankovka - 1/4 jí byla utržená a šla asi za 3000 Kč). Prosím pošlete mi na mail y160z@seznam.cz foto, jak moc je bankovka zničená, uvidíme.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.