Moderátoři: smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 4. 2010, 14:42

Brněnské strožitnictví s velmi příjemným pánem http://www.starozitnosti-brno.wz.cz/ docela hodně!!!! sem tam spokojenej ... ale sem začátečník, takže... 🙄 ...

pan je v pohode, vstricny a ochotny a urcite se trochu i vyzna (bohuzel🙂 )... takze je nekdy potiz koupit dobre... obcas se ale zadari, pokud se jedna o nejake mene zname varianty, par kousku jsem tam koupil, ale je to casto na doraz. a drazsi razby byvaji podle me docela nadsazene... a grose tam mel za vylozene ujete ceny... tusim bezneho Vaclava IV. v dost spatnem stavu za min. trojnasobek aukro ceny 😲 takze chce to jako vsude, rozum v hrsti...

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

Vytvořeno:
24. 4. 2010, 15:07

Rauch: výběr!!!!!!!!!!! poprvý v životě sem viděl tolik mincí v 0/0 pohromadě!!!
a ceny nevím, to co sbírám já tak bylo v pohodě...

Jo, a v tom brně nakupuju na obědnávku a ceny mám skoro domluvený dopředu... Jinak vámi zmiňované oblasti sbírání jdou uplně mimo mě, takže nemohu posoudit.

A Chládek má dobrou paní, ta mi na začátku taky hodně poradila...

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
24. 4. 2010, 15:15

No, kdyz se podivam na Raucha na internetovy obchod, tak ty ceny antiky jsou neskutecne, tak dvojnasobne oproti nasim kramkum,nekdy i vic.. za bezneho Aureliana v celkem spatnem stavu chce 40, v dobrem prodal za 65 euro (pro srovnani, mam podobneho za 500 Kc). Denary nejdou pod 40 euro apod. Mozna to bere tak, ze nejaky neznaly turista nebo clovek ktery nevi co s penezi obcas neco koupi (a ocividne ano), ale patri k nejdrazsim a to i ve srovnani s UK nebo USA obchody.
Ale jeho aukce jsou velmi zajimave.. a treba konvoluty beznych minci, kde jsou kousky oproti nasim aukcim v o 1-2 tridy lepsim stavu, se oba daji koupit za levneji, nez by se ty mince jednotlive koupily tady.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
24. 4. 2010, 15:30

Pokud jde o tu paní, tu jsem viděl jen jednou, když jsem si po poslední aukci odebíral vydražené denáry.. mohla mu aspoň říct (například), jak se podle nápisu na aversu pozná Elegabalus od Caracally🙂 Jinak kdykoli jsem tam došel, tak tam byl pan Chládek s nějakými známými a v polovině případů měl na stole postavené vypité štamprličky.. nic z toho nevyvozuju, samozřejmě🙂)

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 4. 2010, 15:43

no... reknu to asi tak - byly casy, kdy me to celkem iritovalo taky... dokud sem proste pochopil jake je moje misto v potravinovem zebricku... sem proste malej pi*mund, kerej prijde naradu, az kdyz uz nic zajimavyho nez ja neni na rade... takova je proste realita a ted kdyz prijdu a vidim, ze je tam "uzavrena" spolecnost, tak hned zas jdu, pokud nahodou nemam pulhodinu cas pockat, nez se dostanu k pultiku...

jmenovany clovek ma ten obchod rekl bych spis jako takovy konicek, my, co mame nudli u nosu a jdeme udelat pro nas horentni trzbu za 300,- apod. ho proste nevytrhnem... on se pri obchodech pohybuje min. o nulu dal a i to je zivacka... a hlavne bych to spis videl na aukce apod.

takze, nerikam, ze se mi to libi, nerikam, ze to schvaluju... rikam, ze to chapu a ze se s tim snazim zit i kdyz me to osobne taky mrzi...

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

Vytvořeno:
25. 4. 2010, 10:25

no... reknu to asi tak - byly casy, kdy me to celkem iritovalo taky... dokud sem proste pochopil jake je moje misto v potravinovem zebricku... sem proste malej pi*mund, kerej prijde naradu, az kdyz uz nic zajimavyho nez ja neni na rade... takova je proste realita a ted kdyz prijdu a vidim, ze je tam "uzavrena" spolecnost, tak hned zas jdu, pokud nahodou nemam pulhodinu cas pockat, nez se dostanu k pultiku... jmenovany clovek ma ten obchod rekl bych spis jako takovy konicek, my, co mame nudli u nosu a jdeme udelat pro nas horentni trzbu za 300,- apod. ho proste nevytrhnem... on se pri obchodech pohybuje min. o nulu dal a i to je zivacka... a hlavne bych to spis videl na aukce apod. takze, nerikam, ze se mi to libi, nerikam, ze to schvaluju... rikam, ze to chapu a ze se s tim snazim zit i kdyz me to osobne taky mrzi...

Fajn, celej muj příběh:
Místo rauch vídeň, řeč lámaná němčina...

Já: vejdu do raucha, huba na podlaze koukám a nestačím se divit...
R: Dobrý den, přejete si.
Já: Dobrý den, máte F.J.I.?
R: ano, chcete zlato???
Já: ne stříbro, korunová měna...
R: Které ročníky atd...
Já: 1,- 1913, 2,- 1912 vídeň
R: kolik kusů??? 100???
Já: čumím v té chvíli jak de...il a odpovídám že po kusu
R: (v tuto chvíli už má ze mě srandu a směje se mi...)
Já: nakoupím a odcházím a vzpamatovávám se v až autobuse 😆 😆 😆

příští měsíc jedu znova 😁

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
25. 4. 2010, 10:49

No nechci moc rýpat, ale jezdit kupovat FJI 1,- 1913, 2,- 1912 k Rauchovi do Vídně...:mrgreen:😁😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

Vytvořeno:
25. 4. 2010, 12:08

No nechci moc rýpat, ale jezdit kupovat FJI 1,- 1913, 2,- 1912 k Rauchovi do Vídně...:mrgreen:😁😁

Já tam byl se školou v muzeu na výstavě starožitného nábytku, tak sem to vzal při tom... samozřejmě že jet tam jen pro dvě mince by se nevyplatilo...
Ale ten pán se tvářil podobně jak ten smailík. 😁 😁 😁

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
23. 5. 2010, 13:30

Nevíte někdo, kde v Praze jde, kromě krámku Aurea a Prague antiques, nakoupit antika za rozumné ceny (nebo se aspoň podívat na hezké antické mince) ? Ve středu jedu do Prahy, takže bych se rád podíval někde, kde by to mělo smysl🙂

vencaca16

Uživatel

Zaregistrován:
16. 1. 2010

Vytvořeno:
1. 9. 2010, 20:31

Dobrý večer,

nevíte o nějakém krámku ve Zlíně, nebo v okolí Zlína? Kde by se daly koupit staré mince konkrétně mince F.J.I.Diskuzi jsem pročetl, ale o Zlínu nic.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.