Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1 27. 1. 2009, 03:18

Dobré ráno všem! Před několika dny jsem dostal pozvánku na další konferenci z cyklu Peníze v proměnách času (už 7. ročník!), tentokrát na téma: STŘEDOVĚKÉ MINCOVNICTVÍ A PENĚŽNÍ OBĚH V ČECHÁCH A NA MORAVĚ, která se uskuteční ve dnech 5. - 7. května 2009 v Olomouci. Když teď tak přemýšlím, co tam přihlásím za příspěvek, napadlo mně, že i účastníci diskuzí na tomto fóru by mohli mít zájem, zúčastnit se "první numismatické ligy"😆 alespoň jako posluchači, někteří možná i jako přispěvatelé. Myslím, že nejrůznější analýzy pětilistých růžiček, tvaru písmen A nebo popisy dosud neznámých typů a variant pražských grošů či drobných grošového období by právě tam našly vhodné pole k prezentaci. Z konference bývá sborník, takže příspěvky, které tamo vyslechne a případnou diskusí doplní nejen česká, ale evropská numismatická elita (viz třeba jména v přípravném výboru na přihlášce), posléze dojdou i publikace. Vím, že řada z účastníků fóra dá přednost spíš aukcím nebo burzám, kde se dá sehnat hmotný materiál, ale i duchovna je numismatice čas od času potřeba😎 Těm z vás, u koho by se našly řekněmež vědecké ambice a odhodlali by se přihlásit přednášku nebo alespoň poster a přijdou s relevantním tématem, rád pomohu s přípravou. Využijte příležitosti, kdy je téma na grošové období - to se nemusí dalších několik let opakovat. Zájemci o zaslání přihlášky nechť mi pošlou e-mail.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#2 27. 1. 2009, 11:05

jestli tomu dobře rozumím, tak jako posluchač můžu přijít libovolně bez přihlášky?

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#3 27. 1. 2009, 13:21

Nee, rozumíš tomu špatně, musíš se přihlásit jako účastník konference bez referátu a zaplatit konferenční poplatek;-)

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#4 27. 1. 2009, 13:27

termín ve dnech uterý až čtvrtek je bohužel pro běžného člověka trochu komplikovaný...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#5 27. 1. 2009, 13:44

Mno jezděj tam profíci, kteří to mají jako pracovní náplň... mnohde jsou muzejní nebo univerzitní pracovníci za účast na konferencích hodnocení... Já tomu vcelku rád už poněkolikáté obětuju pár dní dovolené...

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#6 27. 1. 2009, 13:56

Mno, v prosinci jsem konferenci na Strahově také obětoval dva dny času... a stálo to rozhodně zato😎

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#7 28. 1. 2009, 08:34

Vyskúšam sa spýtať Jacxu, možno by sme vedeli dať niečo dokopy ohľadom nových, resp. nepopísaných typov Jána Luxemburského. Mail ti patason zašlem...

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#8 18. 3. 2009, 17:54

Patason, jacx: Máte niekto nejaké info o tej konferencii, pripravovaný program etc? Nejaké stránky? Hľadal som niečo na nete (priznám sa, len dve minúty...😉), zatiaľ som nič nenašiel, iba odkazy na predchádzajúce ročníky. Alebo to ešte nie ej aktualizované z toho dôvodu, že nie sú ukončené zápisy prihlášok s príspevkami? Pretože logiku by to malo...😎

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#9 18. 3. 2009, 19:03

více než je uvedeno v pozvánce s přihláškou a na webu marq.cz (kde jsou jen info o předchozích ročnících) také nevím
přihlášku jsem poslal minulý týden

Profilový obrázek
jezko

Uživatel

Zaregistrován:
28. 3. 2009

#10 5. 4. 2009, 16:22

vie niekto terminy kedy byvaju taketo verejne aukcie v bratislave<?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.