Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Dobré ráno všem! Před několika dny jsem dostal pozvánku na další konferenci z cyklu Peníze v proměnách času (už 7. ročník!), tentokrát na téma: STŘEDOVĚKÉ MINCOVNICTVÍ A PENĚŽNÍ OBĚH V ČECHÁCH A NA MORAVĚ, která se uskuteční ve dnech 5. - 7. května 2009 v Olomouci. Když teď tak přemýšlím, co tam přihlásím za příspěvek, napadlo mně, že i účastníci diskuzí na tomto fóru by mohli mít zájem, zúčastnit se "první numismatické ligy"😆 alespoň jako posluchači, někteří možná i jako přispěvatelé. Myslím, že nejrůznější analýzy pětilistých růžiček, tvaru písmen A nebo popisy dosud neznámých typů a variant pražských grošů či drobných grošového období by právě tam našly vhodné pole k prezentaci. Z konference bývá sborník, takže příspěvky, které tamo vyslechne a případnou diskusí doplní nejen česká, ale evropská numismatická elita (viz třeba jména v přípravném výboru na přihlášce), posléze dojdou i publikace. Vím, že řada z účastníků fóra dá přednost spíš aukcím nebo burzám, kde se dá sehnat hmotný materiál, ale i duchovna je numismatice čas od času potřeba😎 Těm z vás, u koho by se našly řekněmež vědecké ambice a odhodlali by se přihlásit přednášku nebo alespoň poster a přijdou s relevantním tématem, rád pomohu s přípravou. Využijte příležitosti, kdy je téma na grošové období - to se nemusí dalších několik let opakovat. Zájemci o zaslání přihlášky nechť mi pošlou e-mail.

termín ve dnech uterý až čtvrtek je bohužel pro běžného člověka trochu komplikovaný...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Mno, v prosinci jsem konferenci na Strahově také obětoval dva dny času... a stálo to rozhodně zato😎
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Patason, jacx: Máte niekto nejaké info o tej konferencii, pripravovaný program etc? Nejaké stránky? Hľadal som niečo na nete (priznám sa, len dve minúty...😉), zatiaľ som nič nenašiel, iba odkazy na predchádzajúce ročníky. Alebo to ešte nie ej aktualizované z toho dôvodu, že nie sú ukončené zápisy prihlášok s príspevkami? Pretože logiku by to malo...😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.