babygulka napsal/a:
Zbierku mam peknu i ked nie take vzacne veci ako tu maju kolegovia...
Ta tvoje sbírka není špatná, ale neuškodilo by k tomu přidat třeba alespoň lístečky - např. co je to za obraz, autor atd. Prosím, neber to jako výtku spíše jako návrh na vylepšení.
V mém Trávankóru zase tak moc dobrých věcí není, to snad přijde s časem. Zatím se spíše jedná o průměrný materiál, který však díky intenzivnímu studiu dokážu slušně popsat (i když ne bez chyby a několik jich v exponátu mám).
Proč duplikovat exponáty? Každý si to může prohlédnout na exponetu 😉
a nebo sem stačí dát odkaz.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
no pri pocte niekolko tisic kuskov mam co robit, a poviem pravdu nemam ani na to cas a som rad, ked si ho najdem na ulozenie 😁 a tak zbierka sa da vzdy vylepsovat, u mna je to horsie pricom dokupovanie je nekonecne, autora nemam vyhradeneho i ked osobne zo starych majstov sa mi paci Michelangelo, Murillo, Velasquez, Durer...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro Dráčka.
Třeba můj exponát Afghánistánu na Exponetu je zastaralý a několik let neaktualizovaný, třebaže jsem novější verze dodal. To ostatně posoudíš sám, pokud je oba porovnáš.
A myslím si, že pokud zde někdo bude prezentovat svoje albové listy s nějakým úvodem a odpovídajícím popisem, tak to vůbec nebude na závadu, že nesplňuje podmínky exponátu. Hlavně, aby to mělo "hlavu a patu".
Do Chlubírny může dát sběratel na ukázku jednotlivé známky, celistvosti, či jiné materiály, ale sem bych dával materiály minimálně na albových listech s odpovídajícím popisem. A neměl by to být pouze jeden albový list, ale několik, aby prezentoval nějakou myšlenku.
Dobrý příklad jsou třeba albové listy, jak je má dělané M. Šťotka. Jenže to co třeba má z oblasti ZZ, tak není dostatečné pro exponát, který by vyhovoval předpisům pro výstavy. Podobně je na tom možná Smith s Hradčanami, nebo Pavel s Maďarskem.
Ikanek, Jaromír:
V zásadě beru to, že Vaše exponáty na Exponetu jsou starší varianty před nějakou tou úpravou části jejich listů a sem byly dány aktuálnější verze(v tom máte jistě zcela pravdu). Nikdy ale nemůže byt stejně vše vystavené jen to v nejaktuálnější variantě a na kvalitu případné debaty to moc asi nemá vliv. I nad starší variantou(třeba z Exponetu) se dá debatovat či poučit širokou veřejnost.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dracek napsal/a:
Pokud kritizuji, tak pouze tam kde k tomu je dle mého názoru důvod, zde tomu doteď nebylo. Nepleť si také běžně podaný názor a kritiku. Pokud si chce kdokoliv nechat jen mazat med kolem úst či lichotit, pak sem nemusí přece cokoliv dávat. Pokud něco někam veřejně dám, pak také nesu „kůži na trh“ a jsem ochotem přijímat i jiné názory než je můj či kritiku. Není také pravdou, že jsem sem nikdy nedal ukázky ze svého materiálu(ten sem vkládám běžně a opakovaně), ale i ze zpracované části sbírky(viz. třeba ukázka z Hradčan na listech v patřičné kategorii). 😐
No keď berieš ako ukážku troch listov bežného materiálu, a sem tam niečo zaujímavejšieho, tak áno máš pravdu.
Ale zatiaľ od teba som nečítal nikde žiadne konštruktívne návrhy, ktoré by mohli vylepšiť fórum, resp. diskusiu.
S tým medom okolo úst nechápem čo si chcel povedať....
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Ačkoliv se to celé strhává úplně jinam, než asi bylo původně myšleno, chtěl bych se zastat Dráčka, protože v globálu (i když ne úplně se vším) s ním souhlasím.
Formu Dráčkovi prezentace názorů bych nechal stranou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.