Zaregistrován
2. 6. 2013
Dobrý den,
doma jsem našel velké staré mince a potřeboval bych pomoci s jejich identifikací a hodnotou.
Předem děkuji všem
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Všechno to jsou bezcenné čínské šmuky z obecných kovů. Poslední mince ani neexistuje. Líc má převzatý z panamského 1/2 balboa a rub z německé pětimarky.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
2. 6. 2013
Jsi si jistý? Mince vypadají věrohodně, jak jste to poznal? Děkuji za info
Zaregistrován
1. 8. 2010
Choďte do zlatníctva a zistite či sa jedná o striebro, keď neveríte. Stačilo by ich aj odvážiť.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
27. 12. 2009
Jsem si jistý.
- Originály jsou ze stříbra, zkus na tyto mince magnet (i když se vyskytují i kopie nemagnetické)
- Dollar 1795 je jednou z nejdražších a nejvzácnějších mincí USA, skutečně pochybuju, že bys měl originál
- Rubl má také všechny znaky falza. Ta "rovnoměrná" otřelost mince je nemožná. Krom toho okraj originální mince vypadá jinak.
- Jak už jsem řekl, jde o fantazijní minci. Jinak platí, co jsem napsal u předcházející mince. Ostatně většina mincí Panamy tohoto období byla ražena v britském Birminghamu, nikdy v Německu.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
2. 6. 2013
Děkuji za info, to by mě nikdy nenapadlo, že to budou falza... alespoň vím, co mám doma.
Pěkný den
Zaregistrován
18. 2. 2011
tohohle šmejdu je plné Aukro, akorát to plete lidi, kteří to jsou stabilně schopní kupovat jako pravé mince 👿
Carpe diem, sed memento mori!
Zaregistrován
19. 1. 2008
dám sem odkaz na výrobce těchto šmejdů ... není vůbec od věci se tím prohrabat ... 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.