Alarich : s 15. stoletím to má jen společný styl, ale jinak dle různé literatury datování cca 1500-1560 +/-
Nejcastěji je toto provedení (těch mám již několik variant ač to cíleně nevyhledávám) - tento mne stál z Německa 100Kč 😉
Obrázky:
Tomi: asi hrací známka cca 19.století
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
nooo, na nejaku hru na chytacku, ked hadik dostal nohy 😁
joeolahfamily@azet.sk
no, ja na to neodpovidal, protoze fotky stoji celkem zaprd (paradoxne je alespon na rozliseni lepsi ta strana kde nic neni). tyto razby sice stribrem vylozene neoplyvaly, ale ze by musely vypadat jako tahle, to taky ne. dale si nejsem zcela jist vyvedenim toho pismena pod stity atd. zkratka je mozne, ze se jedna o falzum (sam mam jedno takove). falsovaly se podobne jako napr. uherske denary, mozna ne tak casto, ale vzacnost to neni. presto doporucim dve cesty:
1) pokud se nekdy uvazuje o nejake analyze necistit vubec
2) pokud se o analyze neuvazuje, tak nalozit do vody a opatrne odstranit jen co jde, zadna blba citronovka nebo chelaton, to uz to clovek rovnou muze polozit na koleje
ano, toto je zcela jiste razba oficialni, ale pozor, bude i tak krehka a dalsi cisteni by ji znicilo. mince sice obsahuje stribro, ale to bylo jiz puvodne nekvalitni (drobne nominaly jsou jen vyjimecne razeny ze stribra s vyssi ryzosti). v prubehu staleti ze stribra vykoroduje med (cim se paradoxne zvysi ryzost), ale take se zvysi krehkost, mince se rozpadaji a snadno lamou. cistit opatrne.
nekoukal sem konkretne na tento rocnik, zda je to vzacne ci ne, je tam ale dvouraz, takze skoda zrejme bude mala
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.