Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

Vytvořeno:
13. 6. 2019, 22:19

Áno je to nezmysel. Tvojho psa ti nevydajú. Mám to overené😉

rika kdo?
Bavil jsem se s jednim obchodnikem, co ma na starosti v tomto celou Italii a rikal, ze kdyz budes akceptovat cenu (cca 1 euro za kus a 5000ks naklad), muzes si rict, co bys na tom chtel mit. Ale mozna to ma nejaka omezeni, ze ne vse projde ..

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
13. 6. 2019, 23:09

cely tento 0-euro cirkus je samozrejme blbost,
a ti ktori veria ze je to investicia, tak po rokoch pochopia.

ale musim priznat, ze som sa osobne zucastnil v Kezmarku.
proste som si v tu nedelu rano privstal, a vystal som si tam tu frontu,
len pre ten zazitok.

som si isty, ze 90% ludi co tam stalo, sa tohto hnusu fialoveho casom zbavi,
a po case prejde na skutocne bankovky, mince, cokolvek.

chcel som tym len povedat,
ze dalsia generacia zberatelov bankoviek a minci je na svete,
a netreba sa obavat o buducnost konicka,
tak ako u filatelistov : )

jacisin76@yahoo.com

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 18:57

Vytlacit imitacie bankoviek s oznacenym narodnych bank v realite bez suhlasu narodnych bank, falosne oznacenia "bankovka", "za tuto bankovku plati ...", podpisy, miesto vydania atd, atd... 100% trestny cin. Obrázky: ...

Neviem, či má vôbec význam s Tebou diskutovať, skutočne ma ale vytáča, že sa neustále snažíš moju prácu vyhlasovať za niečo nelegálne. Ide o regulérnu grafiku vo forme bankovky, na každej svojej som podpísaný, vždy uvádzam v príslušnom jazyku že ide o essay, návrh, test, podľa toho čo to je. K uvedeným dvom ukážkam, ktoré si sem vytiahol: 1. Macedónsko - ide o jeden zo skutočných nerealizovaných návrhov, ktoré som robil do oficiálnej súťaže Macedónskej národnej banky. Súťaž som nevyhral a nakoľko Macedónska banka za tento návrh nezaplatila (na rozdiel od ČNB, ktorá môj návrh odkúpila), mám naň autorské práva.

1. 25 guldenov - Anna Franková: Ide o "fantasy note" pre zahraničného klienta, na bankovke nie je napísané "Holandská banka" ale "holandská bankovka" (treba čítať poriadne), na bankovke je moje meno ako autora a podpis zadávateľa zákazky. Nakoľko v Holandsku neplatia guldeny, o nič trestné opäť nejde - keď sa poriadne pozrieš, je tam aj rok vydania. Teda rok, keď tam už platili eurá.
    Či sa to niekomu páči, alebo nie, "fantasy notes" sa stali regulérnou súčasťou notafilie, rovnako ako všetky ostatné súkromné testy a reklamné bankovky tlačiarní, nerealizované návrhy bankoviek a podobne. Na rozdiel iných autorov (viď 100 libier fantasy note) nič nekopírujem z reálnych bankoviek, všetko je moja práca a jedna z nich platila na území Nórska (mesto Eikelandsosen v komúne Fosa).
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 19:36

Skvele rozpravky...
Trapeza tes Hellados - grecka centralna banka, Republika Slovenija...
a je este 50+ prikladov

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 20:29

Skvele rozpravky... Trapeza tes Hellados - grecka centralna banka, Republika Slovenija... a je este 50+ prikladov Obrázky: ...

No veď presne, dal si ďalší dobrý príklad - 50 drachiem: môj projekt ako odpoveď na grécku krízu (rovnako v čase, keď už neplatili v Grécku drachmy),
Zákazka pre Slovinského zberateľa (tiež autora iných fantasy notes) - ide o evidentnú grafiku v čase, keď toliare už neplatili. Vždy si vyberám štáty a témy s ohľadom na to, aby neboli zameniteľné v bežnom obehu. (a je ich cez 150 dizajnov)
Moje grafiky (označenie "bankovky" je samozrejme nesprávne) majú niekoľkí ministri, jeden bývalý premiér, jedna aktuálna premiérka a celý škótsky parlament. Nikto z nich nevzniesol nijakú námietku či sťažnosť. Na otázku novinárov odpovedala Nórska národná banka vyjadrením, že nejde o nič protizákonné. Treba si naštudovať trošku dejiny umenia - existuje množstvo grafikov a umelcov (Banksy, Warhol, Tim Prusmack, Medina, Stebbins a ďalší), ktorí sa tejto náročnej a špecifickej grafike venujú. A napokon, mám za sebou spoluprácu s ľuďmi ako Tom Brandton a podobne (z TDLR).
Nerozumiem Tvojej zášti voči mne. Každý môže zbierať čo chce, ja napríklad zbieram roky testovacie bankovky a 0 € i napriek výhradám voči niektorým motívom považujem za fantastický projekt. A žijeme na šťastie v dobe, keď už nikto grafikov a umelcov neprenasleduje pre ich prácu.
Viem, že niektorí predajcovia radi popisujú "fantasy notes" zavádzajúcimi popismi, ale ja osobne som NIKDY svoje práce na aukre nepredával. A nik mojou prácou škodu neutrpel.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 20:40

Pošleš mi jednu s Tvojim podpisom cez celú bankovku, či grafiku?
Za opýtanie nič nedám..😋
Jednu by som chcel. Nech už je to tak, alebo onak, v histórii notafílie budeš zapísaný. Čau.🙂
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 20:42

Ak nechceš platiť poštovné, tak ho zaplatím ja...😋
-s-

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 20:45

Ak nechceš platiť poštovné, tak ho zaplatím ja...😋 -s-

Prečo nie, rád...

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 20:58

Prečo nie, rád...

To by bolo veľmi fajn. Čakal som skôr, že ma pošleš do, veď vieš kam.😋
Ak si spomenieš, ozvi sa na toto telefónne paragraf/zavináč číslo:
stanstan616§gmail.com. Ahoj.
-s-

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 21:07

No veď presne, dal si ďalší dobrý príklad - 50 drachiem: môj projekt ako odpoveď na grécku krízu (rovnako v čase, keď už neplatili v Grécku drachmy), Zákazka pre Slovinského zberateľa (tiež autora iných fantasy notes) - ide o evidentnú grafiku v čase, keď toliare už neplatili. Vždy si vyberám štáty a témy s ohľadom na to, aby neboli zameniteľné v bežnom obehu. (a je ich cez 150 dizajnov) Moje grafiky (označenie "bankovky" je samozrejme nesprávne) majú niekoľkí ministri, jeden bývalý premiér, jedna aktuálna premiérka a celý škótsky parlament. Nikto z nich nevzniesol nijakú námietku či sťažnosť. Na otázku novinárov odpovedala Nórska národná banka vyjadrením, že nejde o nič protizákonné. Treba si naštudovať trošku dejiny umenia - existuje množstvo grafikov a umelcov (Banksy, Warhol, Tim Prusmack, Medina, Stebbins a ďalší), ktorí sa tejto náročnej a špecifickej grafike venujú. A napokon, mám za sebou spoluprácu s ľuďmi ako Tom Brandton a podobne (z TDLR). Nerozumiem Tvojej zášti voči mne. Každý môže zbierať čo chce, ja napríklad zbieram roky testovacie bankovky a 0 € i napriek výhradám voči niektorým motívom považujem za fantastický projekt. A žijeme na šťastie v dobe, keď už nikto grafikov a umelcov neprenasleduje pre ich prácu. Viem, že niektorí predajcovia radi popisujú "fantasy notes" zavádzajúcimi popismi, ale ja osobne som NIKDY svoje práce na aukre nepredával. A nik mojou prácou škodu neutrpel.

1.
Podla mna tieto komercne (ano, komercne) produkty su vyrabene bez suhlasu Greckej Centralnej Banky, alebo Slovinskeho statu, atd...atd...

2.
Slovenske toliary, holandske guldeny atd. su este stale vymenitelne. Ak kontaktujem Holandsku Centralnu banku, tak urcite potvrdia ze vyroba pseudobankoviek s textom "Holandska bankovka vymenitalna v hodnote xxx guldenov" je nieco uplne legalne... urcite.

3.
Prave TY ich predavas bez oznacenia "fantasy" alebo "fake":
https://www.ebay.com/itm/Greece-10-eurodrachmas-essay-uncirculated-banknote-design-offset-print/162612711378?hash=item25dc790fd2:g:5BIAAOSws19ZgDP8

https://www.ebay.com/itm/60-lire-Italy-Enrico-Fermi-essay-uncirculated-banknote-design-2016/152645732898?hash=item238a650a22:g:2mwAAOSwhIFZgDME

Ano, je tam "essay" a "specimen", ale to znamena nieco uple ine...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.