Kacuro: Co asi dělám poslední rok???😆
NL mám sepsány skoro kompletní( nemůžu sehnat ročníky 66,68,70 a první dvě čísla 1945 ),Dále jsou k dispozici hradecké zprávy po číslo 95 ( mimo čísla 1, na to nemůžu nikde narazit ) včetně většiny příloh, časopisy brněnské, košické, Budějovický numismatik, většina Slovenské numismatiky.
Na num.sborníky čekám. Mají mi přijít z Nummusu ( alespoň podle limitu mi většina těch, co mi chyběla, vyšla ). Z drobné plastiky mi chybí šedesátá léta. A po roce 2000. NčČs mám od 1928-36,40-41,50-52 (pár dalších by mi taky mělo dopadnout v Nummusu ). Pár ročníků Chaurových zpráv. Rejstřík Janovského kartotéky ( kartotéku, jako takovou jsem bohužel propás), Obrazová příloha Skrbka ( tam jsem zase prošvih textovou část ). Ze slovenska čekám pár brožurek o slezských mincovnách atd. Pro zájemce Uherska Magyar Éremhatározó I.-III. díl atd.
Samozřejmě Kosmova, Zbraslavská kronika, Městská chudina, Agricola atd. jsou taky na půjčení. Vřele můžu doporučit Světové dějiny od Kosiny. Spousta pérovek mincí, obrázků mapek atd.
Takže časopisů pro členy pobočky a dobré známé by mělo být dost. Pouze nemám momentálně tolik času plnit obsahy. Takže to chvilku potrvá.😞
Ale pokud víte konkrétní číslo, neměl by být problém se zápujčkou.
V evidenci mám skoro 750 knih a časopisů o numismatice, z které většinu můžu zapůjčit ( samozřejmě Janovského a Skrbka pouze veeeeelmi dobrým známým ).😆
Obsahy samozřejmě, pokud by byl zájem, dám k dispozici pro naše stránky ve formátu PDF, či jiném, který by odpovídal našim stránkám. Jinak databázové vyhledávání včetně klíčových slov připravuju pro své stránky ( přece se trošičku ledy pohnuly, takže se mi je asi podaří v dohledné době zprovoznit ).
Kučera, pokud by se Ti chtělo sepisovat nějaké obsahy, bodly by mi num.sborníky. Tam je mám sepsaný pouze orientačně bez klíčových slov. Takže se špatně prohledávají.😕

Pavle k Num. časopisům ČSl., Num. sborníkům a Num. listům existují rejstříky!!! Autorem většiny z nich je dr. Šimek. Poslední vydala ČNS k NČČSl. v roce 2007 a měl by být ještě k dostání. Nedávné je rovněž vydání druhého rejstříku k Num. listům (tuším pro ročníky 1995 - 2005?)... ať neděláš zbytečně a pracně něco, co už někdo udělal:-)

Jeste neco k denaru C.226. Na upozorneni kolegy jsem si dnes prohlizel starsi vydani NL a v cisle 1/2006 je nekolikastrankova studie venovana prave jen tomuto typu (nejak jsem na ni pozapomnel). Autor J.Lukas se mu venuje opravdu podrobne, porovnava nejen obraz, opisy ale i metrologicke parametry s jinymi blizkymi typy, dale dobove pomery a zaver je ten ze C.226 byl s nejvyssi pravdepodobnosti razen v prazske mincovne po vyhnani Boleslava Chrabreho z Cech a to bezprostredne po opetovnem nastupu Jaromira a zacatku jeho druhe vlady v zari 1004. Je zajimave sledovat vyvoj prirazeni typu C.226:
E.Fiala - Boleslav III.
G.Skalsky - Boleslav III.
V.Katz - doba vlady B.Chrabreho v Cechach
F.Cach - doba vlady B.Chrabreho v Cechach
J.Haskova - prvni vlada Jaromira (leden 1003), mincovna Vysehrad
J.Lukas - pocatek druhe vlady Jaromira
Uvidime s cim pride p.Polansky ve sve nove praci.

Patason: Já vím, ale tam je problém s klíčovými slovy. Navíc NL mám hotové již delší dobu.
Kacuro: Sice grošovinu dělám podrobněji, denárové údobí se již snažím taky dělat podrobnějc. Tam je spíš problém, že ze začátku jsem neměl ještě ujasněnej postup, takže informace jsou slabší.😳 Což je právě problém NčČsl.. Teď už se snažím doplňovat co nejpodrobněji pro všechna období, včetně medailí atd.
Turtle..: Slavníkovci - zajímavé čtení
Grofik : Místnost ne, ale už jsem tu měl truhláře, aby mi udělal novou knihovnu. S místem to je opravdu problém. Knížky mám v současnosti rozdělený ve třech místnostech, takže občas, když něco hledám, tak se naběhám.😆 Takhle už konečně budu mít vše při ruce. Alespoň, že uložení nesvázaných NL se mi podařilo uspokojivě vyřešit.

http://www.aukro.cz/item826459407_nejstarsi_ceske_mince_1_4_f_cach_od_korunky.html
ty voe, celý koplet Cacha za 3 050,00 Kč 😲 to je hustota ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.