Zaregistrován
6. 11. 2008
Patří vzácná bankovka do sbírky i ve velmi špatné zachovalosti???
Mám docela "dilema" zda zakoupit tuto bankovku když vím, že lepší asi těžko kdy seženu(nebo zaplatím). Věc se má tak, že v pěkné zachovalosti stojí tato bankovka(pokud by se ukázala na trhu) několik tisíc USD a tuto v mizerném stavu mohu získat "jen" za cca několik tisíc Kč. 😐
V oběhu byl tento typ(v době vydání nejvyšší hodnota) jen velmi krátce, protože byl nahrazen novým vzorem stejného nominálu ještě tentýž rok.
VAŠE NÁZORY ?!? 😕
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
23. 12. 2009
Nejsem sberatel a odbornik pres bankovky, ale do sbirky bych si hodne vzacnou bankovku jako je tato urcite dal a to i ve spatnem stavu.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
6. 2. 2009
Ak niekto zbiera bankovky Vietnamu (?) a je to porovnateľne vzácna bankovka ako napr. naša 5000/1919, tak prečo nezaradtiť do zbierky aj v takomto stave.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
16. 8. 2009
Určite áno. Radšej horší originál, ako "kvalitnú kópiu". A v prípade vzácnych kusov ide aj o to, kto ju má, a kto nie. Bez ohľadu na stav.
smith: je to Kambodža, 50 Rielov, 1956, prvá emisia kamodžských rielov po vzniku meny v r. 1955, tuším...
Zaregistrován
9. 3. 2010
Draček - Zbieram len "naše" bankovky a neviem odhadnúť VZÁCNOSŤ (nemyslí tým cenu) tohto platidla. Ak by si vedel toto platidlo porovnať s niektorým z "našich" tak čo by si k nej prirovnal? 5000/1919, 500/1919, 500/1923, alebo niektorú inú? Zdôrazňujem, že mám na mysli porovnanie čo sa týka vzácnosti - nie ceny.
Ide aj o to, či má zberateľ už komplet a chýba len tento kus, alebo či toho chýba ešte viac (Štát a obdobie).
U vzácnych kusov by som nemal problém zaradiť do zbierky aj menej zachovalý kus.
Zaregistrován
1. 7. 2008
šel bych do toho - sbírám taktikou: 1) nejdříve nasbírat varianty (v jakýchkoliv stavech - preference samozřejmě toho nejlepšího, ale když není nazbyt, jako v tomto případě...), 2) vylepšovat stavy
přijde mi mít půlku věcí v unc a opovrhovat horšími stavy, když nelze sehnat (ať už kvůli dostupnosti nebo kvůli tomu, že to člověk nezaplatí), že je ta sbírka pak permanentně neúplná
Zaregistrován
27. 2. 2010
Já si sice na rozdíl od acmeho raději chvilku počkám, protože moc nechci, aby se mi hromadily kusy téhož v různých stavech (nebo abych je pak musel prodávat), ale je-li to vzácný (vzácnější) kousek, který je v UNC v reálném čase nezaplatitelný, bral bych "co nejlepší aktuálně zaplatitelný stav". Takže - šel bych do toho, prázdné místo v albu není dobrá věc.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Bankovka je dost vzácná, za posledních cca 2-3 letech jsem ji viděl nabízet jen cca 5x v podobně špatných stavech za cca 150-300 USD a jednou tak ve stavu 1 za 2200 USD(prodala se).
V Pickovi(Pick 3A) na první pohled záznam tolik nemá a je značně podceněná. Platila asi jen krátce v roce 1956(7) kdy byla vydána, ale stejný nominál byl nahrazen novou bankovkou(Pick 7) vydanou ve stejném roce!!!(jak dlouho platily obě současně/pokud vůbec/ nevím)
Výskytem na trhu(neříkám cenou) je srovnatelná cca s 500/1923 nebo neperforovanou 2000/1945, je to prakticky nejvzácnější bankovka samostatné Kambodže po roce 1955.
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 2. 2010
Tak v tom případě bych neváhal!
Zaregistrován
2. 11. 2008
Jak už někdo tady napsal, lepší bankovku v horším stavu, než kvalitní kopii! Šel bych také do toho!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.