Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
20. 7. 2010
Je evidentní, že některá současná fóra v oddělení Sběratelství vykazují dlouhodobě takřka nulový zájem ze strany sběratelů i tazatelů (Telefonní karty, Nápoje, atd.). Naopak některé progresivní a zajímavé sběratelské obory (Zbraně, Hodinky, Šperky) jsou "utopeny" v přeširokém fóru "Starožitnosti", který je navíc nyní doslova zavalen keramikou, porcelánem a podobným vetešným herberkem.
Navrhuji přesunout příspěvky z fór Telefonní karty a Nápoje do fóra "Co se jinam nevešlo" a tyto fóra nově přejmenovat na:
"Zbraně"
(Historické i současné zbraně palné a chladné)
"Hodiny"
(Historické i současné hodiny a hodinky)
Dále bych doporučoval přesunout příspěvky z fóra "Odznaky" do "Faleristiky", kterážto má odznaky beztak ve svém podnázvu (Faleristika - medaile, nášivky, odznaky, řády a vyznamenání). Celé vyprázdněné fórum pak přejmenovat na:
"Šperky a klenoty"
(Historické i současné šperky a klenoty)
Jsem přesvědčen, že navrhované změny potěší většinu současných diskutérů a zejména přitáhnou i celou řadu nových sběratelů...
Zaregistrován
30. 9. 2010
napriek nulovemu zaujmu, tie vselijake karticky by sa mohli ponechat.
inak Wjemov navrh ma logiku,
zbrane, hodiny&hodinky, sperky&klenoty, by mohli byt vcelku pouzivane chlivky.
este navrhujem sosky&porcelan. a moderator ludka : )
na druhej strane, myslim ze pri sucasnom mnozstve prispevkov to starozitnosti v pohode vstrebu.
mozno by bolo zahodno porozmyslat o propagacii tohto webu aj trosku navonok.
sami sobe dnes neni moc pokrokovy pristup.
zopar clankov v popularnych printovych mediach by nemusel byt krok vedle.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
moderátora navrhuji Wjem a Maxmilian
ludka v žádném případě, to je nejhorší možná volba !
To je jako zvolit někoho kdo tvrdí, že mince(nebo známka) má cenu 1000Kč bez jakéhokoliv věrohodného podkladu(katalog, výsledek aukce apod.) o ceně u mince/známky, která se v reálu nedá prodat za 1Kč !!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
30. 9. 2010
ludka + smajlik = pokus o nevinny vtipek.
tiez som zaregistroval tie ocenenia postavene na vode.
(ludka promine : )
k tym dvom co navrhol dracek, snad este turtleoverhead. dobra kombinacia rozhladu a nadhladu.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
20. 7. 2010
Ovšem, "Starožitnosti" již moderátory mají - grofika a turtleoverheada, což mi přijde zcela OK.
Nicméně, připadá mi, že se tam teď v té záplavě porcelánu a keramiky zcela ztrácí třebas ty zbraně a hodinky. Tuhle jsem něco potřeboval najít ze starších příspěvků, ale bez přesného názvu typu hodinek či zbraně se to prakticky zpětně nedá dohledat... Takže bych to doporučoval vyčlenit jako samotné kategorie. Navíc, v současnosti se kromě historických kousků sbírají i moderní zbraně a hodinky, takže tyto sběratelské obory ani dle mého názoru do "Starožitností" nepatří...
Otázkou jsou ty Šperky a klenoty... Netroufám si odhadnout nakolik se v současnosti sbírají a zda se sbírají i moderní nové šperky. K tomu by se asi mohl ideálně vyjádřit Grofik...
Ještě mě napadlo jako samostatné fórum "Hudba", neboli hudební nosiče od fonografových válečků až po současné moderní nosiče. Tohle téma zajímá hodně lidí, muzika (kapely) se hodně sbírají, tady mezi členy fóra je v tom jasná jednička Elle...
Zaregistrován
30. 9. 2010
hodinky su v upadku, zbrane na vzostupe,
taktiez hudba (dobove LPcka a tak.. )
keramika a porcelan su na historickom minime, z pochopitelnych dovodov.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
20. 7. 2010
Já bych neřekl, že hodinky upadají - spíš naopak. Dochází i k renesanci klasických mechanických strojků u nových hodinek. Vintage hodinky, zejména letecké jsou docela sběratelský hit. Dokonce jsem v Lidlu zahlédnul, že tam prodávají sběratelské boxy na uložení hodinek...😉
Zaregistrován
30. 9. 2010
kategoria vintage , nie celkom prelozitelna, snad najblizsie je tomu nas vyraz retro,
bezne dostupne, aj ked pekne, vecicky za par penazi, teraz su high.
mal som na mysli upadok zberatelstva v kategorii top class, teraz to kupovat tie hodinky je podla mna out.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pokiaľ je vôľa pre rozšírenie som za.
Šperky nemusia byť samostatné .
Osobné skúsenosti s praxe mám , na 100 kusov šperkov a kameňov čo má záujem niekto skontrolovať 97 kusov nemá deklarované parametre pri fyzickej kontrole kde sa nutne musíte povenovať šperku vrátane použitia diagnostiky .
Podľa fotografie je skoro nemožné určiť pravosť drahých kameňov pokiaľ je vlastník absolútne laik . Drahé kovy podľa puncu a značky rýdzosti sa dajú určiť prípadne cenove ohodnotiť , nové veci je to jasné ,použité tam je to ako pri automobile .😉
Mne úplne postačuje občas pozrieť predaj šperkov a drahých kameňov na Aukre , každá druhá položka je vhodná na trestné oznámenie za klamlivú obchodnú ponuku.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
9. 11. 2006
Ja se rozhodne primlouvam za chlivecek "militarie".. pokud ma nekdo doma napr. nejakoui uniformu, helmu, bodak atd atd.. tak to zde neme kam dat :-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.