Moderátoři: smith

Takže pár měsíců konečně vedlo k částečným úspěchům. Nález ve Vrbatově Kostelci byl velmi zajímavý. Konečně se mi podařilo dohledat přiblížné datum objevu nálezu i jméno šťastného nálezce. Bylo nalezeno kolem 250 mincí. Bohužel totálně chybně zařazených. Kvůli tomu to bylo tak složité dohledat.
Bohužel nález byl rozdán nálezcem mezi místní školy a muzea ve Skutči a Chrudimi ( Podle článků v novinách si celkem na své přišlo i naše NM ). A i tyto drobné kousky byly smíchány s jinými nálezy.
Díky ochotnosti pracovníků muzea ve Skutči se mi podařilo najít 10ks mincí. Jsou tam velmi pěkné kousky feniků 1370 - 1411 ( grofik by měl radost 😆 ).
9 mincí z deseti se mi podařilo zařadit. Jedna je nečitelná. Pokud i ostatní kousky jsou takové zajímavé, tak to je bomba.
Čili teď mne čeká toulání po místích školách a doufat v dohledání ostatních kousků. Rád bych dal do kupy základní informace. V květnu uplyne 70 let od tohoto nálezu.
Držte palce. Pokud kdokoliv narazíte na informace, dejte vědět.

super
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pavel gratulujem;pokiaľ môžem doporučiť ako pomocnú literatúru tak určite máš Pavel Radoměrský:Nález mincí z 15. století v Králově Dvoře u Berouna.
Vydané v Sborníku Národného muzea v Prahe svazek XXI.1967,číslo 3.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.